🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Havermoutkoekjes met chocolate chips

Havermoutkoekjes met chocolate chips

Dit recept is van: Koopmans

Havermoutkoekjes met chocolate chips
Havermoutkoekjes met chocolate chips
Info Benodigdheden Stappen

Kopje thee en een zelfgemaakt koekje er bij. Dat is toch een lekker momentje. Bak eens deze havermoutkoekjes met stukjes chocolade.

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Bewaartip

Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes in een goed afgesloten trommel. Ze blijven een dag of drie lekker.

Koekjes Havermout
4
9 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Havermout
    70 g
    Havermout
  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 180 °C / Hetelucht 160 °C). Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Havermoutkoekjes maken

Roer de boter (225 g) zacht in een beslagkom en voeg de Zandkoekjes mix (1 pak) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

Hak de chocolade (100 g) in grove stukken. Voeg de chocolade stukken toe. Voeg ook de havermout (70 g) toe en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het havermoutkoekjesdeeg in drie gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm.

Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei en decoreer deze eventueel met chocolade, amandelschaafsel, rozijnen, garneeramandelen, walnoten of gehakte hazelnoten.

3. Havermoutkoekjes bakken

Bak de havermoutkoekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.