Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Havermoutkoekjes met chocolate chips

Havermoutkoekjes met chocolate chips

Dit recept is van: Koopmans

  1. Havermoutkoekjes met chocolate chips
Item 1 of 1
Havermoutkoekjes met chocolate chips
info
Benodigdheden
Stappen

Kopje thee en een zelfgemaakt koekje er bij. Dat is toch een lekker momentje. Bak eens deze havermoutkoekjes met stukjes chocolade.

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Bewaartip

Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes in een goed afgesloten trommel. Ze blijven een dag of drie lekker.

KoekjesHavermout

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Havermout
    70 g
    Havermout
  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 180 °C / Hetelucht 160 °C). Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Havermoutkoekjes maken

Roer de boter (225 g) zacht in een beslagkom en voeg de Zandkoekjes mix (1 pak) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

Hak de chocolade (100 g) in grove stukken. Voeg de chocolade stukken toe. Voeg ook de havermout (70 g) toe en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het havermoutkoekjesdeeg in drie gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm.

Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei en decoreer deze eventueel met chocolade, amandelschaafsel, rozijnen, garneeramandelen, walnoten of gehakte hazelnoten.

3. Havermoutkoekjes bakken

Bak de havermoutkoekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.