Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Havermoutkoekjes met chocolate chips

Kopje thee en een zelfgemaakt koekje er bij. Dat is toch een lekker momentje. Bak eens deze havermoutkoekjes met stukjes chocolade.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 180 °C / Hetelucht 160 °C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Havermoutkoekjes maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Zandkoekjes

    • 225 g boter

    Roer de 225 g boter zacht in een beslagkom en voeg de mix toe.

  2. Stap 4

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 5

    Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

  4. Stap 6

    • 70 g havermout

    • 100 g pure chocolade

    Hak de chocolade in grove stukken. Voeg de chocolade stukken toe. Voeg ook de havermout toe en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

  5. Stap 7

    Verdeel het havermoutkoekjesdeeg in drie gelijke delen.

  6. Stap 8

    Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm.

  7. Stap 9

    Leg de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm).

  8. Stap 10

    Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm.

  9. Stap 11

    • 1 ei

    Bestrijk de koekjes met een losgelkopt ei en decoreer deze eventueel met chocolade, amandelschaafsel, rozijnen, garneeramandelen, walnoten of gehakte hazelnoten.

Havermoutkoekjes bakken

  1. Stap 12

    Bak de havermoutkoekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.

  2. Stap 13

    De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.

    Havermoutkoekjes bewaren

    Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes in een goed afgesloten trommel. Ze blijven een dag of drie lekker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.