Kopje thee en een zelfgemaakt koekje er bij. Dat is toch een lekker momentje. Bak eens deze havermoutkoekjes met stukjes chocolade.
Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes in een goed afgesloten trommel. Ze blijven een dag of drie lekker.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 180 °C / Hetelucht 160 °C). Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter (225 g) zacht in een beslagkom en voeg de Zandkoekjes mix (1 pak) toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in drie gelijke delen.
Hak de chocolade (100 g) in grove stukken. Voeg de chocolade stukken toe. Voeg ook de havermout (70 g) toe en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.
Verdeel het havermoutkoekjesdeeg in drie gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei en decoreer deze eventueel met chocolade, amandelschaafsel, rozijnen, garneeramandelen, walnoten of gehakte hazelnoten.
Bak de havermoutkoekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.