📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Havermoutkoekjes met chocolate chips

Havermoutkoekjes met chocolate chips

Dit recept is van: Koopmans

Havermoutkoekjes met chocolate chips
Havermoutkoekjes met chocolate chips
Info Benodigdheden Stappen

Kopje thee en een zelfgemaakt koekje er bij. Dat is toch een lekker momentje. Bak eens deze havermoutkoekjes met stukjes chocolade.

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Bewaartip

Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes in een goed afgesloten trommel. Ze blijven een dag of drie lekker.

Koekjes Havermout
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    70 g
    Havermout
  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 180 °C / Hetelucht 160 °C). Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Havermoutkoekjes maken

Roer de boter (225 g) zacht in een beslagkom en voeg de Zandkoekjes mix (1 pak) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

Hak de chocolade (100 g) in grove stukken. Voeg de chocolade stukken toe. Voeg ook de havermout (70 g) toe en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het havermoutkoekjesdeeg in drie gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm.

Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei en decoreer deze eventueel met chocolade, amandelschaafsel, rozijnen, garneeramandelen, walnoten of gehakte hazelnoten.

3. Havermoutkoekjes bakken

Bak de havermoutkoekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.