Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Jan Hagel koekjes

Jan Hagel koekjes

Dit recept is van: Annet

  1. Koekjesmix Jan Hagel
Item 1 of 1
Jan Hagel koekjes
info
Benodigdheden
Stappen

Jan Hagel is een van de meest bekende Oer-Hollandse koekjes. Heb jij zin in kruimelige koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel? Ga dan snel aan de bak en maak een bakplaat vol heerlijke Jan Hagel!

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
Koekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    200 g (gram)
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter
    110 g
    Boter
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Greinsuiker
    40 g
    Greinsuiker
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    40 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    1 Stuk(s)
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjesdeeg maken

Doe de boter (110 g) in een beslagkom en klop het met de mixer zacht en romig. 

Voeg de koekjesmix (200 g) en de kaneel (1,5 tl) toe en kneed de ingrediënten met de hand tot een samenhangend deeg of gebruik hiervoor een mixer met deeghaken. 

Neem twee vellen bakpapier en rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte.

Laat de plakdeeg 1 uur opstijven in de koelkast. 

2. Jan Hagel maken

Verwarm de oven voor. Elektrische oven op 170°C of heteluchtoven op 150°C (voorkeur voor elektrische oven).

Haal het deeg uit de koelkast. 

Neem een bakplaat met bakpapier. Leg de deegplak op de bakplaat. Bestrijk de deegplak met het losgeklopte ei. Bestrooi de deegplak met greinsuiker (40 g) en het amandelschaafsel (40 g).

3. Koekjes bakken

Bak de koekjes in 18-20 minuten gaar. 

Schuif de koek vanuit de oven direct op een koude ondergrond. Neem een mes en snijdt de koek in lange smalle banen. Verdeel de lange banen in stukjes van 5 centimeter.

Laat de koek verder afkoelen. 

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.