🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Jan Hagel koekjes

Jan Hagel koekjes

Dit recept is van: Annet

Koekjesmix Jan Hagel
Jan Hagel koekjes
Info Benodigdheden Stappen

Jan Hagel is een van de meest bekende Oer-Hollandse koekjes. Heb jij zin in kruimelige koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel? Ga dan snel aan de bak en maak een bakplaat vol heerlijke Jan Hagel!

20 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Koekjes
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    200 g (gram)
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter
    110 g
    Boter
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Greinsuiker
    40 g
    Greinsuiker
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    40 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    1 Stuk(s)
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjesdeeg maken

Doe de boter (110 g) in een beslagkom en klop het met de mixer zacht en romig. 

Voeg de koekjesmix (200 g) en de kaneel (1,5 tl) toe en kneed de ingrediënten met de hand tot een samenhangend deeg of gebruik hiervoor een mixer met deeghaken. 

Neem twee vellen bakpapier en rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte.

Laat de plakdeeg 1 uur opstijven in de koelkast. 

2. Jan Hagel maken

Verwarm de oven voor. Elektrische oven op 170°C of heteluchtoven op 150°C (voorkeur voor elektrische oven).

Haal het deeg uit de koelkast. 

Neem een bakplaat met bakpapier. Leg de deegplak op de bakplaat. Bestrijk de deegplak met het losgeklopte ei. Bestrooi de deegplak met greinsuiker (40 g) en het amandelschaafsel (40 g).

3. Koekjes bakken

Bak de koekjes in 18-20 minuten gaar. 

Schuif de koek vanuit de oven direct op een koude ondergrond. Neem een mes en snijdt de koek in lange smalle banen. Verdeel de lange banen in stukjes van 5 centimeter.

Laat de koek verder afkoelen. 

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.