Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Zachte Chocolade Koekjes

Zachte Chocolade Koekjes

Dit recept is van: Puck

  1. Zachte Chocolade Koekjes
  2. Zachte Chocolade Koekjes
Item 1 of 2
Zachte Chocolade Koekjes
info
Benodigdheden
Stappen
Deze onweerstaanbare koekjes zitten boordevol chocolade en zijn heerlijk zacht van binnen. De perfecte balans tussen rijke chocoladestukjes en een smeuïge textuur maakt ze een ware traktatie voor elke chocoladeliefhebber. Ideaal om van te genieten bij elke gelegenheid!
30 min.Bereidingstijd
45 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
1. Gebruik een ijslepel of weegschaal voor gelijkmatige koekjes. 2. Varieer met soorten chocolade voor extra smaak. 3. Strooi wat zeezout over de koekjes voor een smaakcontrast.
Zoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 115 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr bloem

 

  • 80 gr cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 el melk
  • 170 gr chocolate chips

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Mixer
  • Oven met bakplaat en bakpapier

Stappen

Stap: 1

Doe beide soorten suiker en de boter in een kom, mix het tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen.

Stap: 2

Meng in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout door elkaar. Voeg dit in delen toe aan het mengsel tot het helemaal is opgenomen. Voeg dan de melk ook toe en mix door het beslag. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, spatel deze door het beslag.

Stap: 3

Het is een plakkerig deeg, dus wikkel het is plasticfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Het is dan veel eenvoudiger te verwerken.

Stap: 4

Eenmaal uit de koelkast draai je er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze heel zachtjes een beetje aan.

Stap: 5

Bak de koekjes 12-14 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (boven- en onderwarmte).

Stap: 6

De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Laat ze een tijdje afkoelen op de bakplaat voordat je ze verplaatst.

Over dit recept

Dit recept is van Puck

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.