Sinterklaas taai taai, een leuke en vrolijk variatie op de klassieke taai taai poppen. Het deeg voor de taai taai poppen maak je een dag van te voren, dus houd daar even rekening mee in de planning.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng in een pan de honing (250 g), de lichtbruine basterdsuiker (100 g), de boter (100 g) en het water (2 el). Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is. Meng de Koopmans Patentbloem Kristal (350 g), de koekkruiden (3 el) en de gestampte muisjes (4 el). Kneed alles met een mixer met deeghaken door het honingmengsel. Dek af met plasticfolie en laat het deeg 24 uur in de koelkast rusten.
Haal het taai taai deeg 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (150 g) met het zakje Dr. Oetker Backin boven de kom met het voorbereide taai taai deeg. Kneed met de mixer net zolang tot er een glad deeg ontstaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Teken op papier de Sinterklaas gezichten (10 - 15 cm) en knip uit. Leg de Sinterklaasfiguren op het taai taai deeg en snijd met een mesje de vorm uit. Herhaal tot het deeg op is. Leg de taai taai Sinterklaasjes op de bakplaat. Bestrijk de Sinterklaasjes met een laagje melk. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Bereid de Dr. Oetker Decoratiestiften kleur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de taai taai Sinterklaasjes met de stiften.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.