🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Taai taai

Taai taai

Dit recept is van: Bakken.nl team

sinterklaas taai taai
Taai taai
Info Benodigdheden Stappen

Sinterklaas taai taai, een leuke en vrolijk variatie op de klassieke taai taai poppen. Het deeg voor de taai taai poppen maak je een dag van te voren, dus houd daar even rekening mee in de planning.

30 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Sinterklaas Koekjes Decoreren Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Honing
    250 g
    Honing
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    2 el (eetlepels)
    Water
  •  
    4 el (eetlepels)
    Gestampte muisjes

 

  • Koekkruiden
    3 el (eetlepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    500 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
    Dr. Oetker Decoratiestiften kleur

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Papier (en potlood)
  •  
    Plasticfolie
  •  
    Schaar
  • Zeefje
    Zeefje
  • Pan
    Pan

Stappen

1. Taai taai deeg maken (24 uur vooraf)

Meng in een pan de honing (250 g), de lichtbruine basterdsuiker (100 g), de boter (100 g) en het water (2 el). Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is. Meng de Koopmans Patentbloem Kristal (350 g), de koekkruiden (3 el) en de gestampte muisjes (4 el). Kneed alles met een mixer met deeghaken door het honingmengsel. Dek af met plasticfolie en laat het deeg 24 uur in de koelkast rusten.

2. Taai taai maken

Haal het taai taai deeg 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (150 g) met het zakje Dr. Oetker Backin boven de kom met het voorbereide taai taai deeg. Kneed met de mixer net zolang tot er een glad deeg ontstaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Teken op papier de Sinterklaas gezichten (10 - 15 cm) en knip uit. Leg de Sinterklaasfiguren op het taai taai deeg en snijd met een mesje de vorm uit. Herhaal tot het deeg op is. Leg de taai taai Sinterklaasjes op de bakplaat. Bestrijk de Sinterklaasjes met een laagje melk. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

3. Taai taai versieren

Bereid de Dr. Oetker Decoratiestiften kleur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de taai taai Sinterklaasjes met de stiften.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.