Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Taai taai

Sinterklaas taai taai, een leuke en vrolijk variatie op de klassieke taai taai poppen. Het deeg voor de taai taai poppen maak je een dag van te voren, dus houd daar even rekening mee in de planning.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 koekjes

Taai taai deeg maken (24 uur vooraf)

  1. Stap 1

    • 100 g basterdsuiker (lichtbruin)

    • 250 g honing

    • 100 g boter

    • 2 el water

    Meng in een pan de honing, de basterdsuiker, de boter en het water. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is.

  2. Stap 2

    • 4 el gestampte muisjes

    • 3 el koekkruiden

    • 350 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Meng de bloem, de koekkruiden en de gestampte muisjes. Kneed alles met een mixer met deeghaken door het honingmengsel. Dek af met plasticfolie en laat het deeg 24 uur in de koelkast rusten.

Taai taai maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 3

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 150 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Haal het taai taai deeg 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Zeef de bloem met het zakje Dr. Oetker Backin boven de kom met het voorbereide taai taai deeg. Kneed met de mixer net zolang tot er een glad deeg ontstaat.

    Te plakkerig

    Is het deeg te plakkerig? Voeg wat extra bloem toe. Rol het taai taai deeg uit tot een lap van 1 cm dik.

  2. Stap 4

    Verwarm de oven voor.

  3. Stap 5

    Teken op papier de Sinterklaas gezichten (10 - 15 cm) en knip uit. Leg de Sinterklaasfiguren op het taai taai deeg en snijd met een mesje de vorm uit. Herhaal tot het deeg op is. Leg de taai taai Sinterklaasjes op de bakplaat.

  4. Stap 6

    Bestrijk de Sinterklaasjes met een laagje melk. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Taai taai versieren

  1. Stap 7

    • Dr. Oetker Decoratiestiften (kleur)

    Bereid de decoratiestiften volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de taai taai Sinterklaasjes met de stiften.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.