Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaaskoekjes met kerrie

Een super lekker bros koekje maar dan heerlijk hartig!

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

30 stuks

Koekjesdeeg bereiden

  1. Stap 1

    • 100 g oude kaas (geraspt)

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 100 g roomboter (kamertemperatuur)

    • 3 el melk

    • 2 tl kerriepoeder

    Kneed in de keukenmachine of met de mixer een deeg van de geraspte kaas, de roomboter, het zelfrijzend bakmeel, de melk en kerriepoeder.

  2. Stap 2

    Maak van het deeg een worst en rol deze in huishoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Kaaskoekjes bakken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 3

    Haal de bakplaat uit de oven, bekleed met bakpapier en verwarm de oven voor.

  2. Stap 4

    Snijd de deegrol in ongeveer 30 dunne plakjes van gelijke dikte en leg deze op de bakplaat.

  3. Stap 5

    • Handje sesamzaad (zwart)

    Bestrooi royaal met de sesamzaadjes en druk deze een beetje in het deeg.

  4. Stap 6

    Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.