Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Dit recept is van: Cheyenne7230

  1. Speculaasbrokken
Item 1 of 1
Speculaasbrokken
info
Benodigdheden
Stappen
Deze brosse speculaasbrokken zijn niet alleen lekker om te eten, maar je hele huis ruikt ook gelijk heerlijk! De geur van speculaas mag natuurlijk niet missen in het najaar
80 min.Bereidingstijd
50 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
-Hoe langer het deeg rust in de koeling, des te meer smaak het zal krijgen. -Heb je geen maïzena in huis? Dan kan je dit vervangen door patentbloem, maar zullen de brokken wel minder bros worden. -Twijfel je of de brokken gaar zijn? Het is moeilijk te zien aan de kleur, dus bij twijfel, bak ze dan toch nog iets langer.
Thema receptenWinterZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 485 g bloem
  • 15 g maïzena
  • 25 g speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 2 tl bakingsoda
  • 240 g boter (kamertemperatuur)

 

  • 1/2 citroenrasp
  • 275 g donkere basterdsuiker
  • 60 ml karnemelk
  • Extra bloem (voor uitrollen)
  • 1 ei losgeklopt
  • Handje blanke halve amandelen

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Mes
  • Kwast

Stappen

Stap: 1

Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en zout in de mixer en mix tot het gemengd is.

Stap: 2

Voeg de karnemelk door en mix tot het is opgenomen. Voeg als laatste de bloem, maïzena en speculaaskruiden toe. Mix tot het een deeg is. Kneed niet langer dan nodig is.

Stap: 3

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

Stap: 4

Haal het deeg minimaal een halfuur van te voren uit de koelkast, zodat het makkelijker verwerken is. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden Celsius.

Stap: 5

Kneed het deeg nog kort door en rol uit op een licht bebloemde werkbank. Rol uit op ongeveer 3/4 centimeter en snij er brokken van. Ik doe mijn brokken 12x12 centimeter.

Stap: 6

Leg de brokken op de bakplaat met voldoende tussenruimte en bestrijk met de losgeklopte ei. Decoreer de stukken deeg met de halve blanke amandelen en bestrijk vervolgens nogmaals met ei.

Stap: 7

Bak de brokken voor ongeveer 50-60 minuten in het midden van de oven. Laat de brokken na het bakken afkoelen op een rooster.

Over dit recept

Dit recept is van Cheyenne7230

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.