Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Chocolate chip koekjes

Chocolate chip koekjes

Dit recept is van: Marloes

  1. Chocolate chip koekjes
Item 1 of 1
Chocolate chip koekjes
info
Benodigdheden
Stappen
Heerlijke chocolate chip koekjes met krokante randjes en een gooey midden.
15 min.Bereidingstijd
15 min.Bak- of opstijftijd
Zoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 354 gram bloem
  • 1.5 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 225 gram boter
  • 212 gram basterdsuiker

 

  • 170 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 340 gram chocolade

Keukenspullen

  • Kom
  • Garde
  • Bakpapier

Stappen

Stap: 1

Klop de bloem, het zout en de baking soda in een kom en zet apart.

Stap: 2

Smelt de boter. Meng de gesmolten boter in een aparte kom met de basterdsuiker, kristalsuiker en klop voor ongeveer 1 minuut.

Stap: 3

Klop de eieren één voor één door het suikermengsel en meng goed. Roer daarna het vanille-extract erdoor.

Stap: 4

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer goed tot alles gemengd is. Roer vervolgens gehakte chocola erdoor. Let op: het deeg kan zacht zijn maar voeg geen extra bloem toe.

Stap: 5

Het deeg moet gekoeld zijn om stevig te worden. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.

Stap: 6

Maak 16-17 balletjes van ongeveer 100 gram van het koekdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat wat ruimte tussen de koekjes want ze spreiden uit.

Stap: 7

Bak de koekjes op 190 graden celsius gedurende 14-15 minuten.

Stap: 8

Als je de koekjes uit de oven haalt, sla de hete bakplaat een paar keer op het aanrecht om rimpels op de bovenkant van de koekjes te creëren. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen voor je ervan geniet!

Over dit recept

Dit recept is van Marloes

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.