Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade macarons met frambozencrème

Je waant je even in Frankrijk met deze prachtige koekjes.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en haal de bakplaat eruit. 

  2. Stap 2

    Bekleed twee bakplaten met bakpapier. 

Macarondeeg maken

  1. Stap 3

    • 60 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 1 el cacao

    Meng in een kom het zelfrijzend amandelbakmeel met de cacao

  2. Stap 4

    • 2 eiwitten

    • 80 g kristalsuiker

    Mix in een schone vetvrije kom de eiwitten. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, kun je een beetje suiker toevoegen. Klop het weer even door en voeg opnieuw wat suiker toe. Ga zo door tot alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend en stevig schuim hebt. Zeef dan het amandelmeel-mengsel er boven en spatel dit er rustig doorheen. 

  3. Stap 5

    Schep het schuimige beslag in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit hiervan ongeveer 24 ronde schuimpjes op. Houd tenminste 3 cm afstand tussen de macarons, want ze rijzen nog in de oven. Bak de chocolade macarons 20 minuten, zodat ze nog een beetje zacht blijven van binnen. 

    Baktip

    Bak macarons echt niet langer dan 20 minuten, want dan blijven ze nog lekker zacht in het midden.

Macarons maken

  1. Stap 6

    • 75 g pure chocolade

    Laat de macarons na het bakken even rusten op de bakplaat en haal ze daarna voorzichtig van het bakpapier. Smelt ondertussen de pure chocolade (au bain-marie). 

  2. Stap 7

    Dip elke macaron in de chocolade, zodat de onderkant een kleine randje aan de zijkant is bedekt met chocolade. Laat ze hard worden op een stuk bakpapier. 

    Goed afkoelen

    Laat de chocolade echt goed hard worden voordat je de crème ertussen spuit. 

  3. Stap 8

    • 25 g roomboter (op kamertemperatuur)

    • 1 tl frambozenjam

    • 75 g poedersuiker

    Klop dan de boter op en voeg beetje voor beetje, al kloppende, de poedersuiker er aan toe. Mix als laatste de frambozenjam door de crème. Schep de crème in een spuitzak met kartelmondje. Spuit op 1 macaron een klein dotje frambozencrème en druk er een tweede koekje tegenaan. Doe dit zo met alle macarons, zodat je 12 macarons krijgt. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.