Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartenkoekjes

Bak lekkere hartenkoekjes van zandkoekjes. Ze zijn gevuld met frambozenjam. Leuk om cadeau te geven of als verrassing te bakken voor jouw lieverds.

Bereiden

30 min

Baktijd

18 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 stuks

Zandkoekjesdeeg maken

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    • 150 g boter

    • 1 pak Koopmans Zandkoekjes

    Roer de boter zacht in een beslagkom. Voeg de koekjesmix toe.

    Extra lekker

    Voeg wat merg van half vanillestokje toe aan het deeg voor extra smaak.

  2. Stap 2

    Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met een mixer met deeghaken.

  3. Stap 3

    • 2 el cacao

    Verdeel het zandkoekjesdeeg in twee gelijke delen. Kneed de cacao helemaal goed door één deel zandkoekjes deeg.

    Speculaas

    Doe in plaats van cacao, koek- en speculaaskruiden door één deel van het deeg.

  4. Stap 4

    Laat beide stukken deeg verpakt in plasticfolie ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.

Hartenkoekjes bakken

  1. Stap 5

    Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 6

    Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg met de cacao uit tot een dunne plak van ca. 3 mm dik. Steek hieruit zoveel mogelijk grote harten en leg deze op het bakpapier.

    Geen deegroller

    Geen deegroller? Gebruik een wijnfles waarvan het etiket af is geweekt.Bestrooi de fles ook even met bloem voordat je gaat rollen.   

  3. Stap 7

    Rol nu het lichte deeg tot een grote plak en steek daar grote harten uit. Steek vervolgens kleine hartjes uit de grote harten. Leg voorzichtig de open harten precies passend op de dichte donkere harten.

    Extra koekjes bakken

    De uitgestoken hartjes kun je ook los (mee)bakken. Let er wel op dat ze sneller gaar zullen zijn dan de dubbele harten

  4. Stap 8

    • 4 el frambozenjam

    Vul de hartvormige holte met een theelepel jam.

    Of aardbeienjam

    Ze zijn ook erg lekker met aardbeienjam.

  5. Stap 9

    Bak de zandkoekjes in 15-20 minuten licht zandkleurig. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.