Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartenkoekjes

Hartenkoekjes

Dit recept is van: Koopmans

  1. Hartenkoekjes
Item 1 of 1
Hartenkoekjes
info
Benodigdheden
Stappen

Bak lekkere hartenkoekjes van zandkoekjes. Ze zijn gevuld met frambozenjam. Leuk om cadeau te geven of als verrassing te bakken voor jouw lieverds.

30 min.Bereidingstijd
18 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
KoekjesValentijnMoederdagJamFrambozenCacaoThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Zandkoekjes
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Frambozenjam
    4 el (eetlepels)
    Frambozenjam

Keukenspullen

  •  
    Plasticfolie
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Uitsteekvormpje (een grote en kleine hartvorm)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Zandkoekjesdeeg maken

Roer de boter (150 g) zacht in een beslagkom. Voeg de koekjesmix (1 pak) toe.

Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met een mixer met deeghaken. Verdeel het zandkoekjesdeeg in twee gelijke delen. Kneed de cacao (2 el) helemaal goed door één deel zandkoekjesdeeg.

Laat beide stukken deeg verpakt in plasticfolie ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.

Extra lekker met vanille

Voeg wat merg van een half vanillestokje toe aan het deeg voor extra smaak.

Koek- en speculaaskruiden

Doe in plaats van cacao, koek- en speculaaskruiden door één deel van het deeg.

2. Hartenkoekjes bakken

Verwarm de oven voor (Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg met de cacao uit tot een dunne plak van ca. 3 mm dik. Steek hieruit zoveel mogelijk grote harten en leg deze op het bakpapier.

Rol nu het lichte deeg tot een grote plak en steek daar grote harten uit. Steek vervolgens kleine hartjes uit de grote harten. Leg voorzichtig de open harten precies passend op de dichte donkere harten.

Vul de hartvormige holte met een theelepel frambozenjam. Ze zijn ook erg lekker met aardbeienjam. Bak de zandkoekjes in 15-20 minuten licht zandkleurig. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

Geen deegroller

Geen deegroller? Gebruik een wijnfles waarvan het etiket af is geweekt.Bestrooi de fles ook even met bloem voordat je gaat rollen.

Extra koekjes bakken

De uitgestoken hartjes kun je ook los (mee)bakken. Let er wel op dat ze sneller gaar zullen zijn dan de dubbele harten

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.