Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Roer de boter (150 g) zacht in een beslagkom. Voeg de koekjesmix (1 pak) toe.
Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met een mixer met deeghaken. Verdeel het zandkoekjesdeeg in twee gelijke delen. Kneed de cacao (2 el) helemaal goed door één deel zandkoekjesdeeg.
Laat beide stukken deeg verpakt in plasticfolie ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.
Voeg wat merg van een half vanillestokje toe aan het deeg voor extra smaak.
Doe in plaats van cacao, koek- en speculaaskruiden door één deel van het deeg.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg met de cacao uit tot een dunne plak van ca. 3 mm dik. Steek hieruit zoveel mogelijk grote harten en leg deze op het bakpapier.
Rol nu het lichte deeg tot een grote plak en steek daar grote harten uit. Steek vervolgens kleine hartjes uit de grote harten. Leg voorzichtig de open harten precies passend op de dichte donkere harten.
Vul de hartvormige holte met een theelepel frambozenjam. Ze zijn ook erg lekker met aardbeienjam. Bak de zandkoekjes in 15-20 minuten licht zandkleurig. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
Geen deegroller? Gebruik een wijnfles waarvan het etiket af is geweekt.Bestrooi de fles ook even met bloem voordat je gaat rollen.
De uitgestoken hartjes kun je ook los (mee)bakken. Let er wel op dat ze sneller gaar zullen zijn dan de dubbele harten
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.