🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Pietenmutsjes macarons

Pietenmutsjes macarons

Dit recept is van: Annet

Pietenmuts macaron Sinterklaas macarons maken Zelf Sinterklaas macarons maken
Pietenmutsjes macarons
Info Benodigdheden Stappen

Wil je echt iets leuks maken voor Sinterklaas? Waag je dan aan deze Pietenmutjes Macarons. Leuk om te maken tijdens een regenachtig weekend en heerlijk om samen op te eten na het schoentje zetten!

20 min. Bereidingstijd
17 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
30 Porties
Koekjes Sinterklaas Thema recepten Macarons: de ultieme Franse klassieker Feestdagen
2
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelmeel
    125 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    125 g (gram)
    Poedersuiker
  • Eiwit
    130 g (gram)
    Eiwit
  • Water
    65 g (gram)
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rode kleurstofpoeder
    Rode kleurstofpoeder

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Boter (zacht)
    100 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Melk (koud)
    125 g (gram)
    Melk (koud)
  •  
    1 handje(s)
    Chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)
  • Sinaasappel
    1 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Fondant (in verschillende kleuren)
    Fondant (in verschillende kleuren)
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Thermometer
    Thermometer
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    2 Stuk(s)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 140 graden. Print een pietenmutsje, knip deze uit en trek over op een vel bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte overblijft tussen de mutsjes. LET OP! Teken de mutsen ook in spiegelbeeld. Anders passen de macarons niet op elkaar.

sinterklaas macarons opspuiten

2. Sinterklaas macarons maken

Doe het water (65 g) met de kristalsuiker (200 g) in een pan. Laat dit staan zodat de suiker op kan lossen in het water.

Splits de eieren (2 stuks). Zet de eierdooier apart, deze heb je niet meer nodig.

Weeg de poedersuiker (125 g) en het amandelmeel (125 g) af. Doe dit in een blender en zeef het mengsel.

Voeg 65 gram eiwitten toe aan het amandelmengsel en maak er een dikke pasta van. Voeg als laatste kleurstofpoeder toe totdat de gewenste kleur is bereikt.

Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Doe de andere 65 gram eiwitten in de kom.

Zet het water met de suiker op de warmtebron en breng de suiker aan de kook tot 118 graden. Gebruik hiervoor een thermometer.

Begin met het kloppen van de eiwitten zodra de suiker 118 graden is.

Zet de mixer op halve snelheid zodra de suikertemperatuur 121 graden is. Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de stijf geslagen eiwitten. Verhoog de snelheid weer tot maximaal.

Blijf het eiwit kloppen tot het afgekoeld is. Dit kan 5 tot 8 minuten duren.

Voeg nu 1/3 van het eiwitmengsel toe aan de amandelpasta. Vouw het beslag voorzichtig om. Voeg vervolgens het overgebleven eiwit in twee delen toe. Zodra het beslag goed is gemengd moet het beslag iets weglopen wanneer het van de spatel loopt. Stop dan met vouwen.

Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik een siliconenmat.

Spuit de pietenmutsen op de bakplaat. Doe dit door eerst de rand van de muts te spuiten. En daar bovenop een klein en een groot toefje.

Tik de bakplaat een aantal keren op je werkblad zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.

3. Botercrème bereiden

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg als laatste de gemalen kruidnootjes (1 handje) en de sinaasappelrasp (van 1 sinaasappel) toe. Mix de botercrème totdat het een mooie gladde botercrème is.

Doe de botercrème in een spuitzak. Spuit op de ene helft wat botercrème en plak hier een andere helft op.

Sinterklaas macarons versieren

4. Macarons decoreren

Maak van gekleurd fondant veertjes en randjes voor de mutsjes. Plak vast met een beetje botercrème.

De leukste Sinterklaas recepten

Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
Gemiddeld
5
20 min.
Cakerol met mascarpone en chocolade
Gemiddeld
4
0 min.
Pietenmutsjes macarons
Moeilijker
2
20 min.
Pakjesboot cake
Gemiddeld
3
30 min.
Sinterklaastulband
Makkelijk
-
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.