Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pietenmutsjes macarons

Pietenmutsjes macarons

Dit recept is van: Annet

  1. Pietenmuts macaron
  2. Sinterklaas macarons maken
  3. Zelf Sinterklaas macarons maken
Item 1 of 3
Pietenmutsjes macarons
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je echt iets leuks maken voor Sinterklaas? Waag je dan aan deze Pietenmutjes Macarons. Leuk om te maken tijdens een regenachtig weekend en heerlijk om samen op te eten na het schoentje zetten!

20 min.Bereidingstijd
17 min.Baktijd
Moeilijkheid
30Porties
KoekjesSinterklaasThema receptenMacaronsFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelmeel
    125 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    125 g (gram)
    Poedersuiker
  • Eiwit
    130 g (gram)
    Eiwit
  • Water
    65 g (gram)
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rode kleurstofpoeder
    Rode kleurstofpoeder

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Boter (zacht)
    100 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Melk (koud)
    125 g (gram)
    Melk (koud)
  •  
    1 handje(s)
    Chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)
  • Sinaasappel
    1 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Fondant (in verschillende kleuren)
    Fondant (in verschillende kleuren)
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Thermometer
    Thermometer
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    2 Stuk(s)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Verwarm de oven voor op 140 graden. Print een pietenmutsje, knip deze uit en trek over op een vel bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte overblijft tussen de mutsjes. LET OP! Teken de mutsen ook in spiegelbeeld. Anders passen de macarons niet op elkaar.

    1. sinterklaas macarons opspuiten>
    Item 1 of 1

    2. Sinterklaas macarons maken

    Doe het water (65 g) met de kristalsuiker (200 g) in een pan. Laat dit staan zodat de suiker op kan lossen in het water.

    Splits de eieren (2 stuks). Zet de eierdooier apart, deze heb je niet meer nodig.

    Weeg de poedersuiker (125 g) en het amandelmeel (125 g) af. Doe dit in een blender en zeef het mengsel.

    Voeg 65 gram eiwitten toe aan het amandelmengsel en maak er een dikke pasta van. Voeg als laatste kleurstofpoeder toe totdat de gewenste kleur is bereikt.

    Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Doe de andere 65 gram eiwitten in de kom.

    Zet het water met de suiker op de warmtebron en breng de suiker aan de kook tot 118 graden. Gebruik hiervoor een thermometer.

    Begin met het kloppen van de eiwitten zodra de suiker 118 graden is.

    Zet de mixer op halve snelheid zodra de suikertemperatuur 121 graden is. Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de stijf geslagen eiwitten. Verhoog de snelheid weer tot maximaal.

    Blijf het eiwit kloppen tot het afgekoeld is. Dit kan 5 tot 8 minuten duren.

    Voeg nu 1/3 van het eiwitmengsel toe aan de amandelpasta. Vouw het beslag voorzichtig om. Voeg vervolgens het overgebleven eiwit in twee delen toe. Zodra het beslag goed is gemengd moet het beslag iets weglopen wanneer het van de spatel loopt. Stop dan met vouwen.

    Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik een siliconenmat.

    Spuit de pietenmutsen op de bakplaat. Doe dit door eerst de rand van de muts te spuiten. En daar bovenop een klein en een groot toefje.

    Tik de bakplaat een aantal keren op je werkblad zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.

      Item 1 of 1

      3. Botercrème bereiden

      Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

      Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

      Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg als laatste de gemalen kruidnootjes (1 handje) en de sinaasappelrasp (van 1 sinaasappel) toe. Mix de botercrème totdat het een mooie gladde botercrème is.

      Doe de botercrème in een spuitzak. Spuit op de ene helft wat botercrème en plak hier een andere helft op.

      1. Sinterklaas macarons versieren>
      Item 1 of 1

      4. Macarons decoreren

      Maak van gekleurd fondant veertjes en randjes voor de mutsjes. Plak vast met een beetje botercrème.

      De leukste Sinterklaas recepten

      1. Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
        Gemiddeld
        5
        20 min.
      2. Cakerol met mascarpone en chocolade
        Gemiddeld
        4
        0 min.
      3. Pietenmutsjes macarons
        Moeilijker
        2
        20 min.
      4. Pakjesboot cake
        Gemiddeld
        3
        30 min.
      5. Sinterklaastulband
        Makkelijk
        0
        20 min.
      Item 1 of 5

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.