HAPPY NEW YEAR! Wil je op Oudjaarsdag iets anders bakken dan oliebollen? Maak dan deze Vuurwerkkoekjes. Super leuk om te maken met kinderen en 's avonds tijdens het afsteken van een sterretje van te snoepen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg de satéprikkers in een bak met water. Dit voorkomt dat de satéprikkers in de oven verbranden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet in met boter of bakspray.
Doe de boter (110 g) in een beslagkom en klop het met de mixer zacht en romig.
Voeg de koekjesmix toe en kneed de ingrediënten met de hand tot een samenhangend deeg of gebruik hiervoor een mixer met deeghaken.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 a 5 millimeter. Laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor. Elektrische oven 170°C / heteluchtoven 150°C. Voorkeur voor elektrische oven!
Steek de sterren uit het deeg en leg de koekjes met 3-5 cm tussenruimte op de bakplaat. Maak de satéprikkers iets droog en steek deze in de koekjes.
Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een vlakke ondergrond.
Versier de vuurwerkkoekjes met het glazuur, de fondant, sprinkles en decoratiestiften.