Wist je dat je kwarktaart ook als een heerlijke zoete dipper kunt serveren? Kies jouw favoriete dippers: chocolade, fruit, pretzels of koekjes. Nodig vriendinnen uit en have fun!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe het water (400 ml), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een beslagkom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Rasp de schil van een citroen (1 stuk) en meng door het kwarkmengsel.
Maak een frambozensaus door de frambozen (250 g) en het citroensap aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer met een staafmixer, schenk door een zeef en duw aan met de bolle kant van een lepel. Laat iets afkoelen.
Spatel de saus voorzichtig door het kwarkmengsel zodat er een swirl ontstaat.
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Doe de frambozen-citroendip in een mooie kom en garneer met de overige frambozen (50 g) en takjes verse munt (4 stuks).
Serveer de dip met allerlei lekkernijen, zoals: aardbeien (1 bakje), appels (3 stuks), banaan (3 stuks), chocolade (1 reep), koekjes (1 pak), marshmallows (2 handjes), Oreo® (1 pak) en pretzels (1 pak).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.