Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculoos® cheesecake

Speculoos® cheesecake

Dit recept is van: Annet

  1. Speculoos Cheesecake
Item 1 of 1
Speculoos® cheesecake
info
Benodigdheden
Stappen

Cheesecake uit de oven, wie kent deze niet. Maar met deze variant gooi je ook echt hoge ogen. Twee laagjes en de heerlijke smaak van die bekende Speculoos® pasta en Lotus® koekjes. Lekkerrrrr!

20 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SpeculoosCheesecakeKoekjesTaartVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    65 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    250 g
    Lotus® koekje(s)
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Crème fraîche
    125 ml
    Crème fraîche
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Speculoospasta
    135 g
    Speculoospasta
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculoospasta
    3 el (eetlepels)
    Speculoospasta

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 140°C / hetelucht 130°C). Heb je een elektrische ovenstand met boven- en onderwarmte dan heeft deze de voorkeur.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter.

Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier.

2. Maak een lotuskoekjes bodem

Smelt de boter (65 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur, verkruimel de Lotus® koekjes (200 g) en roer ze door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.

3. Bereid een cheesecake vulling

Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.

Deel het beslag in twee gelijke delen. Mix door een deel van het beslag de speculoos® pasta (135 g).

Verdeel het speculoosbeslag over de Lotus® koekjes kruimelbodem. Strijk deze mooi glad. Giet heel voorzichtig het tweede deel (witte) beslag over het eerste deel van het beslag.

Bak de taart in 50 - 60 minuten gaar.

Laat de speculoos cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.

4. Decoreer je speculoos® cheesecake

Klopt de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

Verwarm wat speculoos® pasta (3 el) een klein beetje zodat het vloeibaar wordt. Giet de pasta over de cheesecake en strijk het voorzichtig glad met een spatel of lang mes.

Decoreer taart met de slagroom en 8 halve Lotus® koekjes (4 stuks).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.