🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Speculoos® cheesecake

Speculoos® cheesecake

Dit recept is van: Annet

Speculoos Cheesecake
Speculoos® cheesecake
Info Benodigdheden Stappen

Cheesecake uit de oven, wie kent deze niet. Maar met deze variant gooi je ook echt hoge ogen. Twee laagjes en de heerlijke smaak van die bekende Speculoos® pasta en Lotus® koekjes. Lekkerrrrr!

20 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Speculoos Cheesecake Koekjes Taart Vaderdag

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    65 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    250 g
    Lotus® koekje(s)
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Crème fraîche
    125 ml
    Crème fraîche
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei

 

  • Eidooier
    1 stuk(s)
    Eidooier
  • Speculoospasta
    135 g
    Speculoospasta
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculoospasta
    3 el (eetlepels)
    Speculoospasta

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Mengkom
    2 stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 140°C / hetelucht 130°C). Heb je een elektrische ovenstand met boven- en onderwarmte dan heeft deze de voorkeur.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter.

Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier.

2. Maak een lotuskoekjes bodem

Smelt de boter (65 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur, verkruimel de Lotus® koekjes (200 g) en roer ze door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.

3. Bereid een cheesecake vulling

Mix de roomkaas (600 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.

Deel het beslag in twee gelijke delen. Mix door een deel van het beslag de speculoos® pasta (135 g).

Verdeel het speculoosbeslag over de Lotus® koekjes kruimelbodem. Strijk deze mooi glad. Giet heel voorzichtig het tweede deel (witte) beslag over het eerste deel van het beslag.

Bak de taart in 50 - 60 minuten gaar.

Laat de speculoos cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.

4. Decoreer je speculoos® cheesecake

Klopt de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

Verwarm wat speculoos® pasta (3 el) een klein beetje zodat het vloeibaar wordt. Giet de pasta over de cheesecake en strijk het voorzichtig glad met een spatel of lang mes.

Decoreer taart met de slagroom en 8 halve Lotus® koekjes (4 stuks).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.