Cheesecake uit de oven, wie kent deze niet. Maar met deze variant gooi je ook echt hoge ogen. Twee laagjes en de heerlijke smaak van die bekende Speculoos® pasta en Lotus® koekjes. Lekkerrrrr!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 140°C / hetelucht 130°C). Heb je een elektrische ovenstand met boven- en onderwarmte dan heeft deze de voorkeur.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter.
Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier.
Smelt de boter (65 g) in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur, verkruimel de Lotus® koekjes (200 g) en roer ze door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.
Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.
Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.
Deel het beslag in twee gelijke delen. Mix door een deel van het beslag de speculoos® pasta (135 g).
Verdeel het speculoosbeslag over de Lotus® koekjes kruimelbodem. Strijk deze mooi glad. Giet heel voorzichtig het tweede deel (witte) beslag over het eerste deel van het beslag.
Bak de taart in 50 - 60 minuten gaar.
Laat de speculoos cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.
Klopt de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.
Verwarm wat speculoos® pasta (3 el) een klein beetje zodat het vloeibaar wordt. Giet de pasta over de cheesecake en strijk het voorzichtig glad met een spatel of lang mes.
Decoreer taart met de slagroom en 8 halve Lotus® koekjes (4 stuks).