Maak jouw kokosmakronen nog lekkerder met rum, pure chocolade en knapperige hazelnoten. Dat zijn nog eens kokosmakronen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de eiwitten (2 stuks) samen met de mix voor Koopmans Kokosmakronen (1 pak) in een beslagkom.
Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.
Hak de hazelnoten (60 g, houd 12 hazelnoten achter) en de pure chocolade (50 g) fijn en meng samen met de Dr. Oetker Aroma Rum (1 el) door het beslag.
Vul een spuitzak met het kokosmengsel en verdeel het beslag vervolgens over de bakplaat in 4 rijen van 3, zodat er 12 porties op de bakplaat liggen.
Heb je geen spuitzak dan kun je het beslag ook prima met twee grote theelepels over de bakplaat verdelen.
Druk op iedere kokosmakroon één van de achtergehouden hazelnoten.
Plaats de bakplaat met kokosmakronen op de richel iets onder het midden van de oven.
Bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.