Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kokosmakronen met rum en hazelnoten

Kokosmakronen met rum en hazelnoten

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Kokosmakronen met rum en hazelnoten
Item 1 of 1
Kokosmakronen met rum en hazelnoten
info
Benodigdheden
Stappen

Maak jouw kokosmakronen nog lekkerder met rum, pure chocolade en knapperige hazelnoten. Dat zijn nog eens kokosmakronen!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KokosNotenKoekjesKokosmakronenVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Koopmans Kokosmakronen
    1 pak(ken)
    Koopmans Kokosmakronen
  • Hazelnoten
    60 g
    Hazelnoten
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade
  • Dr. Oetker Aroma Rumsmaak
    1 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Aroma Rumsmaak

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Kokosmakronen met rum en hazelnoten

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

3. Kokosmakronen maken

Doe de eiwitten (2 stuks) samen met de mix voor Koopmans Kokosmakronen (1 pak) in een beslagkom.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

Hak de hazelnoten (60 g, houd 12 hazelnoten achter) en de pure chocolade (50 g) fijn en meng samen met de Dr. Oetker Aroma Rum (1 el) door het beslag.

Vul een spuitzak met het kokosmengsel en verdeel het beslag vervolgens over de bakplaat in 4 rijen van 3, zodat er 12 porties op de bakplaat liggen.

Heb je geen spuitzak dan kun je het beslag ook prima met twee grote theelepels over de bakplaat verdelen.

4. Kokosmakronen bakken

Druk op iedere kokosmakroon één van de achtergehouden hazelnoten.

Plaats de bakplaat met kokosmakronen op de richel iets onder het midden van de oven.

Bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.