Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kokosmakronen met rum en hazelnoten

Maak jouw kokosmakronen nog lekkerder met rum, pure chocolade en knapperige hazelnoten. Dat zijn nog eens kokosmakronen!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kokosmakronen maken

  1. Stap 2

    • 2 eiwitten

    • 1 pak Koopmans Kokosmakronen

    Doe de eiwitten samen met de mix voor kokosmakronen in een beslagkom.

  2. Stap 3

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

  3. Stap 4

    • 60 g hazelnoten

    • 50 g pure chocolade

    • 1 el Dr Oetker Aroma Rum

    Hak de hazelnoten (houd 12 hazelnoten achter) en de pure chocolade fijn en meng samen met de rum door het beslag.

  4. Stap 5

    Vul een spuitzak met het kokosmengsel en verdeel het beslag vervolgens over de bakplaat in 4 rijen van 3, zodat er 12 porties op de bakplaat liggen.

    Heb je geen spuitzak dan kun je het beslag ook prima met twee grote theelepels over de bakplaat verdelen.

Kokosmakronen bakken

  1. Stap 6

    Druk op iedere kokosmakroon één van de achtergehouden hazelnoten.

  2. Stap 7

    Plaats de bakplaat met kokosmakronen op de richel iets onder het midden van de oven.

  3. Stap 8

    Bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.