🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Pindakaas chocolade fudge met zeezout

Pindakaas chocolade fudge met zeezout

Dit recept is van: Saakje

pindakaas fudge maken
Pindakaas chocolade fudge met zeezout
Info Benodigdheden Stappen

Een smeuïg blokje met crunchy pindakaas, een beetje chocolade en knapperige sprits koekjes. Het zijn eigenlijk net bonbons! Serveer in kleine blokjes tijdens een high tea of geniet van een blokje fudge en een warme kop thee.

10 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
Pinda Chocolade Fudge Pindakaas Koekjes

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g (gram)
    spritsen
  • Boter
    275 g (gram)
    Boter
  • Pure chocolade
    125 g (gram)
    Pure chocolade
  • 100% pindakaas met stukjes
    300 g (gram)
    100% pindakaas met stukjes
  • Poedersuiker
    250 g
    Poedersuiker
  •  
    1 tl (theelepels)
    zeezout flakes

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  •  
    Keukenmachine (om koekjes en nootjes te verkruimelen)
  •  
    Bakvorm (vierkant)
  • Steelpan
    Steelpan

Stappen

1. Bodem maken

Bekleed de bakvorm of bakring met bakpapier.

Maal de spritsen (400 g) fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Heb je die niet, dan kun je ook een stevig plastic zakje en een deegroller gebruiken. Doe de spritsen in het zakje en sla de koekjes voorzichtig fijn.

Smelt de boter (75 g) en roer dit door de kruimels. Stort het op de bodem van het bakblik en druk het gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast en ga verder met stap 2.

2. Vulling maken

Smelt in een steelpan op een laag pitje de boter (200 g) met de chocolade (125 g in stukjes).

Meng ondertussen in een beslagkom de pindakaas (300 g) met de poedersuiker (250 g). Roer hier vervolgens het warme chocolade-botermengsel door.

Giet het mengsel op de koekjesbodem en strijk het glad. Strooi de zeezoutvlokken (1 tl) erover.

3. Pindakaas fudge koelen

Zet de fudge tenminste 3 uur in de koelkast. Snijd er daarna met een warm mes mooie blokjes van. Bewaar koel.

Meer recepten met pinda's

Pindakaas chocolade fudge met zeezout
Snickers® MonChoutaart
Pindakaas brownies met pretzels en banaan
Zandkoekjes met pinda's
Fudge Brownie met Pinda’s en Chocoladeglazuur
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.