Een smeuïg blokje met crunchy pindakaas, een beetje chocolade en knapperige sprits koekjes. Het zijn eigenlijk net bonbons! Serveer in kleine blokjes tijdens een high tea of geniet van een blokje fudge en een warme kop thee.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bakvorm of bakring met bakpapier.
Maal de spritsen (400 g) fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Heb je die niet, dan kun je ook een stevig plastic zakje en een deegroller gebruiken. Doe de spritsen in het zakje en sla de koekjes voorzichtig fijn.
Smelt de boter (75 g) en roer dit door de kruimels. Stort het op de bodem van het bakblik en druk het gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast en ga verder met stap 2.
Smelt in een steelpan op een laag pitje de boter (200 g) met de chocolade (125 g in stukjes).
Meng ondertussen in een beslagkom de pindakaas (300 g) met de poedersuiker (250 g). Roer hier vervolgens het warme chocolade-botermengsel door.
Giet het mengsel op de koekjesbodem en strijk het glad. Strooi de zeezoutvlokken (1 tl) erover.
Zet de fudge tenminste 3 uur in de koelkast. Snijd er daarna met een warm mes mooie blokjes van. Bewaar koel.