Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pindakaas chocolade fudge met zeezout

Pindakaas chocolade fudge met zeezout

Dit recept is van: Saakje

  1. pindakaas fudge maken
Item 1 of 1
Pindakaas chocolade fudge met zeezout
info
Benodigdheden
Stappen

Een smeuïg blokje met crunchy pindakaas, een beetje chocolade en knapperige sprits koekjes. Het zijn eigenlijk net bonbons! Serveer in kleine blokjes tijdens een high tea of geniet van een blokje fudge en een warme kop thee.

10 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
PindaChocoladeFudgePindakaasKoekjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g (gram)
    spritsen
  • Boter
    275 g (gram)
    Boter
  • Pure chocolade
    125 g (gram)
    Pure chocolade
  • 100% pindakaas met stukjes
    300 g (gram)
    100% pindakaas met stukjes
  • Poedersuiker
    250 g
    Poedersuiker
  •  
    1 tl (theelepels)
    zeezout flakes

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  •  
    Keukenmachine (om koekjes en nootjes te verkruimelen)
  •  
    Bakvorm (vierkant)
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem maken

Bekleed de bakvorm of bakring met bakpapier.

Maal de spritsen (400 g) fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Heb je die niet, dan kun je ook een stevig plastic zakje en een deegroller gebruiken. Doe de spritsen in het zakje en sla de koekjes voorzichtig fijn.

Smelt de boter (75 g) en roer dit door de kruimels. Stort het op de bodem van het bakblik en druk het gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast en ga verder met stap 2.

2. Vulling maken

Smelt in een steelpan op een laag pitje de boter (200 g) met de chocolade (125 g in stukjes).

Meng ondertussen in een beslagkom de pindakaas (300 g) met de poedersuiker (250 g). Roer hier vervolgens het warme chocolade-botermengsel door.

Giet het mengsel op de koekjesbodem en strijk het glad. Strooi de zeezoutvlokken (1 tl) erover.

3. Pindakaas fudge koelen

Zet de fudge tenminste 3 uur in de koelkast. Snijd er daarna met een warm mes mooie blokjes van. Bewaar koel.

Meer recepten met pinda's

  1. Pindakaas chocolade fudge met zeezout
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Snickers® MonChoutaart
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Pindakaas brownies met pretzels en banaan
    Moeilijk
    0
    20 min.
  4. Zandkoekjes met pinda's
    Moeilijk
    4
    20 min.
  5. Fudge Brownie met Pinda’s en Chocoladeglazuur
    Gemiddeld
    5
    80 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.