Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Vegan kokos koekjes

Vegan kokos koekjes

Dit recept is van: Flowertjefleur

  1. Vegan kokos koekjes
  2. Vegan kokos koekjes
Item 1 of 2
Vegan kokos koekjes
info
Benodigdheden
Stappen
Tegenwoordig hoor je steeds meer over vegan, vegetarisch of plantaardig, daarvoor heb ik een recept ontwikkeld die volledig plantaardig is!
40 min.Bereidingstijd
15 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Oranjebloesemwater versterkt de smaak.
Lifestyle receptenVegan bakkenVegetarisch bakkenThema receptenBrunchHigh teaVerjaardagZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 90 gram aquafaba
  • 60 gram kristalsuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 gram Tarwebloem

 

  • 125 gram kikkererwten meel
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 gram abrikozen jam
  • 100 gram kokos
  • 30 ml oranjebloesemwater

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Garde
  • Weegschaal
  • Oven
  • Bakjes
  • Bakplaat met bakpapier
  • Magimixer
  • Maatbeker

Stappen

Stap: 1

Zet alle ingrediënten klaar. Weeg als eerst de kikkererwten af.

Stap: 2

Laat de kikkererwten even uitlekken Leg al vast een bakplaat met bakpapier klaar waar je ze na het uitlekken op kan leggen Deze bak je op 200 graden Celsius, 15 minuten.

Stap: 3

In tussen kun je de ingrediënten alvast voor het vervolg afwegen Zodra de kikkererwten geroosterd zijn is het de bedoeling dat je deze vermaald tot meel met bijvoorbeeld een magimixer

Stap: 4

Schuim de Aquafaba (kikkererwten vocht) op, tot je een schuimlaag krijgt

Stap: 5

Voeg de kristalsuiker, vanille suiker en 120 ml zonnebloemolie toe aan de aquafaba, doe dit geleidelijk.

Stap: 6

Voeg de Tarwebloem, kikkererwtenmeel en bakpoeder toe en mix dit goed/kneed dit goed.

Stap: 7

Laat het deeg 15 min rusten

Stap: 8

In de tussentijd kan je 5 ml olie klaar zetten, dit is om de koekjes minder te laten plakken aan je handen wanneer je ze gaat afwegen.

Stap: 9

Bedek een bakplaat met bakpapier en zet deze naast je neer.

Stap: 10

Vet je handen in met de olie en afwegen maar! Als je grote koekjes wil weeg deze af op 20 gram Wil je kleine koekjes, weeg deze op 10 gram af Leg deze op de bakplaat neer.

Stap: 11

De oven in! Oven temperatuur: 200 °C Duur: 10-12 minuten (Oedere oven is anders dus hou ze wel in de gaten!)

Stap: 12

Tijdens dat ze gebakken worden zet je het volgende mengsel klaar: Abrikozen jam met oranjebloesemwater dit meng je nog even van te voren in een bakje, hier zet je een bakje naast met kokos.

Stap: 13

Zodra de koekjes zijn gebakken, en een beetje zijn afgekoeld haal je ze helemaal door het abrikozen mengsel en daarna door de kokos.

Stap: 14

Leg ze op een bord om te serveren Smakelijk!!

Over dit recept

Dit recept is van Flowertjefleur

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.