Last-minute halloween koekjes die bloedsnel op tafel staan! 🎃
Op zoek naar last-minute lekkers voor een Halloween feestje? Deze Halloween koekjes zijn ideaal en hebben slechts drie basisingrediënten nodig. Met wat jam en decoratiestiften voor het versieren maak je van simpele koekjes iets extra speciaals. Binnen no-time tover je griezelig lekkere koekjes op tafel. Durf jij je tanden te zetten in deze monsterlijke traktaties?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 170 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven). Vet de ovenbakplaat in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker) of gebruik bakpapier.
Roer de roomboter (100 g) zacht in een beslagkom en voeg de Koopmans Koekjesmix (1 pak) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Steek cirkels uit het deeg en leg de deegplakjes met een tussenruimte van circa 2 cm op de ingevette bakplaat. Druk met een vinger kuiltjes voor de ogen en maak met de achterkant van een satéprikker de neusgaten.
Vul de ooggaten met een beetje aardbeienjam.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten, totdat ze gaar en lichtbruin zijn. De koekjes zullen nog zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat ze volledig afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.
Gebruik deco stiften om de neusgaten en mondjes op de koekjes te tekenen.
Doe de (aardbeien) jam in een ziplock zakje en knip een klein puntje van de hoek af. Gebruik het zakje als spuitzak om de ogen van de koekjes netjes te vullen met jam. Op deze manier krijg je strakkere en nettere koekjes voor het griezelige effect!