Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Monsterrepen

Dat is lachen! Vrolijke noten-honing repen met een likje pindakaas en choco. De perfecte traktatie voor vele blije gezichten! Bakken zonder oven en met de juiste bereiding ook nog glutenvrij.

Bereiden

10 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 traktaties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Maak een mengsel van honing en noten

  1. Stap 2

    • 170 g honing

    • 160 g pindakaas (extra smeuïg)

    Verwarm de honing en de pindakaas in een pannetje.

  2. Stap 3

    • 80 g amandelen

    • 50 g pistachenoten (gepeld)

    • 70 g hazelnoten

    • 50 g cranberries

    Hak de noten grof. Doe de noten en de cranberry’s in een kom. Giet de warme honing met pindakaas in de kom. Roer tot een samenhangend geheel.

  3. Stap 4

    Druk het mengsel in het blik. Dek het mengsel af met huishoudfolie. Duw het mengsel stevig aan. Strijk de bovenkant mooi glad. Laat in de koelkast opstijven.

Versier je monsterrepen

  1. Stap 5

    Snijd met een scherp mes mooie repen van de koek.

    Snijden

    Om mooi recht en makkelijker te snijden houd je het mes korte tijd onder de hete waterkraan en snijd je langs bijv. een lineaal.

  2. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Verwarm de chocolade glazuur ongeveer 10 minuten in heet water en kneed goed door. Doe het glazuur in een klein kommetje wat hoog en smal is. Doop de koeken in de chocolade. Laat de chocolade opstijven.

  3. Stap 7

    • 1 el honing

    • Doosje Dr. Oetker Suikeroogjes

    Doe wat honing op een bordje. Doop een satéprikker in de honing. Doe de honing aan de achterzijde op het oogje. Bevestig het oogje op de koek. Decoreer alle koeken.

  4. Stap 8

    Maak stroken papier met mondjes. Doe deze om de koeken. Tadaa! MONSTERKOEKEN!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.