Zuurstokken en witte chocolade in één knapperig koekje? What's not to love! Wij vinden dit heerlijke kerstrecept in ieder geval erg geslaagd. Maak een kop thee of mok warme chocolademelk en serveer met versgebakken cookies!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de roomboter (125 g) in een steelpannetje op laag vuur. Haal zodra de boter bruin begint te kleuren de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe de gesmolten roomboter samen met de witte basterdsuiker (50 g) en de lichtbruine basterdsuiker (135 g) in een mengkom en klop glad met een garde.
Voeg het grofgemalen zeezout (1 tl), een ei (1 stuk) en de vanille aroma (1 tl) toe en klop glad. Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (160 g) samen met de baking soda (0,5 tl) en het bakpoeder (0,5 tl) boven de mengkom en roer met behulp van een spatel tot een glad deeg.
Spatel tenslotte de witte chocolade druppels (140 gram) en de grofgehakte candy canes (3 stuks) door het deeg. Dek af met folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed beide bakplaten met bakpapier.
Schep met een ijslepel - of met 2 eetlepels, 12 bolletjes deeg uit de mengkom. Plaats op iedere bakplaat 6 bolletjes. De koeken lopen uit dus laat voldoende ruimte tussen het beslag.
Plaats de bakplaten één voor één in het midden van de oven en bak de koeken in 10-12 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen en verwijder dan van de bakplaat.
Koekdeeg is nog zacht aan het einde van de baktijd. Pas bij het afkoelen worden de koeken krokant.