Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Custard koekjes met jam

Had je net beloofd om koekjes te bakken, ontdek je dat de bloem op is! Check even je voorraadkast of er nog een pak custard staat, want dan kun je ook aan de slag! Het worden echt brosse koekjes, die smelten in je mond met een lekker geel kleurtje.

Bereiden

10 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    • 125 g boter (op kamertemperatuur)

    • 100 g suiker

    Klop de boter en suiker met de mixer zacht.

  3. Stap 3

    • 250 g Koopmans Custard

    • 1 ei

    • 2 el frambozenjam

    Voeg dan een ei toe en mix tot het is opgenomen in het deeg. Voeg dan de custard en de jam toe. Kneed hiervan een soepel deeg.

  4. Stap 4

    Maak een rol van het deeg en pak het in huishoudfolie in en leg het even 10 minuten in de vriezer. Zo kun je het deeg makkelijker verwerken.

    Eigelen

    De eigelenmoeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

  5. Stap 5

    Snijd dunne plakjes van de deegrol en leg deze op de bakplaat. Of maak kleine knikkers van het deeg en druk deze plat, eventueel tussen huishoudfolie, zodat het deeg niet plakt aan je aanrecht. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de plaat, want ze worden nog wat groter in de oven.

  6. Stap 6

    Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar. Kijk regelmatig of de koekjes niet te bruin worden. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze gaat eten.

    Eiwitten

    Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.