🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Custard koekjes met jam

Custard koekjes met jam

Dit recept is van: Saakje

custardkoekjes
Custard koekjes met jam
Info Benodigdheden Stappen

Had je net beloofd om koekjes te bakken, ontdek je dat de bloem op is! Check even je voorraadkast of er nog een pak custard staat, want dan kun je ook aan de slag! Het worden echt brosse koekjes, die smelten in je mond met een lekker geel kleurtje.

10 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Custard Verjaardag Vanille Thema recepten Koekjes

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    250 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Ei
    1
    Ei
  • Frambozenjam
    2 el (eetlepels)
    Frambozenjam

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Klop de boter (125 g) en suiker (100 g) met de mixer zacht.

Voeg dan een ei (1) toe en mix tot het is opgenomen in het deeg. Voeg dan de custard (250 g) en de jam (2 el) toe. Kneed hiervan een soepel deeg.

Maak een rol van het deeg en pak het in huishoudfolie in en leg het even 10 minuten in de vriezer. Zo kun je het deeg makkelijker verwerken.

2. Bakken

Snijd dunne plakjes van de deegrol en leg deze op de bakplaat. Of maak kleine knikkers van het deeg en druk deze plat, eventueel tussen huishoudfolie, zodat het deeg niet plakt aan je aanrecht. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de plaat, want ze worden nog wat groter in de oven.

Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar. Kijk regelmatig of de koekjes niet te bruin worden. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze gaat eten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.