Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Custard koekjes met jam

Custard koekjes met jam

Dit recept is van: Saakje

  1. custardkoekjes
Item 1 of 1
Custard koekjes met jam
info
Benodigdheden
Stappen

Had je net beloofd om koekjes te bakken, ontdek je dat de bloem op is! Check even je voorraadkast of er nog een pak custard staat, want dan kun je ook aan de slag! Het worden echt brosse koekjes, die smelten in je mond met een lekker geel kleurtje.

10 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
CustardVanilleThema receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    250 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Frambozenjam
    2 el (eetlepels)
    Frambozenjam

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Klop de boter (125 g) en suiker (100 g) met de mixer zacht.

Voeg dan een ei (1) toe en mix tot het is opgenomen in het deeg. Voeg dan de custard (250 g) en de jam (2 el) toe. Kneed hiervan een soepel deeg.

Maak een rol van het deeg en pak het in huishoudfolie in en leg het even 10 minuten in de vriezer. Zo kun je het deeg makkelijker verwerken.

2. Bakken

Snijd dunne plakjes van de deegrol en leg deze op de bakplaat. Of maak kleine knikkers van het deeg en druk deze plat, eventueel tussen huishoudfolie, zodat het deeg niet plakt aan je aanrecht. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de plaat, want ze worden nog wat groter in de oven.

Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar. Kijk regelmatig of de koekjes niet te bruin worden. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze gaat eten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.