🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten

Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten

Dit recept is van: Saakje

chocokoek met restjes van sint
Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten
Info Benodigdheden Stappen

Restjes kruidnoten, en nog zeker 4 chocoladeletters over van Sinterklaas? Pak dan je beslagkom en maak deze superlekkere chocoladekoeken en verwerk hier in de restjes. Deze koeken moet je vooral niet te lang bakken, dan blijft het midden na het afkoelen lekker ‘chewy’ en het randje krokant. Je maakt ze heel makkelijk met behulp van een ijslepel, zo krijg je nagenoeg gelijke koeken. Wat mij betreft: de perfecte chocoladekoek.

15 min. Bereidingstijd
13 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
24 Porties
Sinterklaas Koekjes Chocolade Kruidnoten Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Lichtbruine basterdsuiker
    225 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    190 g
    Bloem

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    150 g
    Chocoladeletter
  • Kruidnoten
    50 g
    Kruidnoten
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een bakplaat klaar met een stuk bakpapier erop.

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

2. Chocolade koekdeeg maken

Mix de boter (120 g) samen met de basterdsuiker (225 g) in een beslagkom. Meng in een andere kom de bloem (190 g), bakpoeder (1 tl) en het zout (1 snufje). Voeg dit samen met een ei bij het botermengsel. En mix of kneed dit tot een samenhangend deeg. Hak de chocoladeletters (150 g) in kleinere stukjes. Voeg dan de kruidnoten (50 g) en stukjes chocoladeletters toe aan het deeg en kneed het door.

Maak met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Heb je geen ijsbolletjestang, dan kun je het ook prima met twee lepels doen. Ze worden in de oven minstens twee keer zo groot, dus leg ze vooral niet te dichtbij elkaar.

3. Chocolade koeken bakken

Bak de chocoladekoeken in ongeveer 13 minuten lichtbruin aan de randen. Bak ze vooral niet te donker, dan blijven ze lekker zacht in het midden. Laat de koeken afkoelen op het bakpapier en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Past het niet in één keer op de bakplaat?

Passen niet alle chocoladekoeken op de bakplaat. Geen probleem, je kunt heel goed meerdere bakplaten achter elkaar bakken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.