Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten

Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten

Dit recept is van: Saakje

  1. chocokoek met restjes van sint
Item 1 of 1
Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten
info
Benodigdheden
Stappen

Restjes kruidnoten, en nog zeker 4 chocoladeletters over van Sinterklaas? Pak dan je beslagkom en maak deze superlekkere chocoladekoeken en verwerk hier in de restjes. Deze koeken moet je vooral niet te lang bakken, dan blijft het midden na het afkoelen lekker ‘chewy’ en het randje krokant. Je maakt ze heel makkelijk met behulp van een ijslepel, zo krijg je nagenoeg gelijke koeken. Wat mij betreft: de perfecte chocoladekoek.

15 min.Bereidingstijd
13 min.Baktijd
Moeilijkheid
24Porties
SinterklaasKoekjesChocoladeKruidnotenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Lichtbruine basterdsuiker
    225 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    190 g
    Bloem

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    150 g
    Chocoladeletter
  • Kruidnoten
    50 g
    Kruidnoten
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een bakplaat klaar met een stuk bakpapier erop.

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

2. Chocolade koekdeeg maken

Mix de boter (120 g) samen met de basterdsuiker (225 g) in een beslagkom. Meng in een andere kom de bloem (190 g), bakpoeder (1 tl) en het zout (1 snufje). Voeg dit samen met een ei bij het botermengsel. En mix of kneed dit tot een samenhangend deeg. Hak de chocoladeletters (150 g) in kleinere stukjes. Voeg dan de kruidnoten (50 g) en stukjes chocoladeletters toe aan het deeg en kneed het door.

Maak met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Heb je geen ijsbolletjestang, dan kun je het ook prima met twee lepels doen. Ze worden in de oven minstens twee keer zo groot, dus leg ze vooral niet te dichtbij elkaar.

3. Chocolade koeken bakken

Bak de chocoladekoeken in ongeveer 13 minuten lichtbruin aan de randen. Bak ze vooral niet te donker, dan blijven ze lekker zacht in het midden. Laat de koeken afkoelen op het bakpapier en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Past het niet in één keer op de bakplaat?

Passen niet alle chocoladekoeken op de bakplaat. Geen probleem, je kunt heel goed meerdere bakplaten achter elkaar bakken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.