Restjes kruidnoten, en nog zeker 4 chocoladeletters over van Sinterklaas? Pak dan je beslagkom en maak deze superlekkere chocoladekoeken en verwerk hier in de restjes. Deze koeken moet je vooral niet te lang bakken, dan blijft het midden na het afkoelen lekker ‘chewy’ en het randje krokant. Je maakt ze heel makkelijk met behulp van een ijslepel, zo krijg je nagenoeg gelijke koeken. Wat mij betreft: de perfecte chocoladekoek.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een bakplaat klaar met een stuk bakpapier erop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).
Mix de boter (120 g) samen met de basterdsuiker (225 g) in een beslagkom. Meng in een andere kom de bloem (190 g), bakpoeder (1 tl) en het zout (1 snufje). Voeg dit samen met een ei bij het botermengsel. En mix of kneed dit tot een samenhangend deeg. Hak de chocoladeletters (150 g) in kleinere stukjes. Voeg dan de kruidnoten (50 g) en stukjes chocoladeletters toe aan het deeg en kneed het door.
Maak met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Heb je geen ijsbolletjestang, dan kun je het ook prima met twee lepels doen. Ze worden in de oven minstens twee keer zo groot, dus leg ze vooral niet te dichtbij elkaar.
Bak de chocoladekoeken in ongeveer 13 minuten lichtbruin aan de randen. Bak ze vooral niet te donker, dan blijven ze lekker zacht in het midden. Laat de koeken afkoelen op het bakpapier en bewaar ze in een afgesloten trommel.
Passen niet alle chocoladekoeken op de bakplaat. Geen probleem, je kunt heel goed meerdere bakplaten achter elkaar bakken.