Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocokoeken van restjes chocoladeletters en kruidnoten

Restjes kruidnoten, en nog zeker 4 chocoladeletters over van Sinterklaas? Pak dan je beslagkom en maak deze superlekkere chocoladekoeken verwerk hier in de restjes. Deze koeken moet je vooral niet te lang bakken, dan blijft het midden na het afkoelen lekker ‘chewy’ en het randje krokant. Je maakt ze heel makkelijk met behulp van een ijslepel, zo krijg je nagenoeg gelijke koeken. Wat mij betreft: de perfecte chocoladekoek.

Bereiden

15 min

Baktijd

13 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

24 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Leg een bakplaat klaar met een stuk bakpapier erop.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Chocolade koekdeeg maken

  1. Stap 3

    • 225 g basterdsuiker (lichtbruin)

    • 120 g boter

    Mix de boter samen met de basterdsuiker in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 190 g bloem

    • Snufje zout

    Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit samen met een ei bij het botermengsel. En mix of kneed dit tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 5

    • 150 g chocoladeletters (of gewone chocolade)

    • 50 g kruidnootjes (grof gehakt)

    Hak de chocoladeletters in kleinere stukjes. Voeg dan de kruidnoten en stukjes chocoladeletters toe aan het deeg en kneed het door.

  4. Stap 6

    Maak met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Ze worden in de oven minstens twee keer zo groot, dus leg ze vooral niet te dichtbij elkaar.

    Twee lepels

    Heb je geen ijsbolletjestang, dan kun je het ook prima met twee lepels doen.

Chocolade koeken bakken

  1. Stap 7

    Bak de chocoladekoeken in ongeveer 13 minuten lichtbruin aan de randen. Bak ze vooral niet te donker, dan blijven ze lekker zacht in het midden.

    Te volle bakplaat

    Passen niet alle chocoladekoeken op de bakplaat. Geen probleem, je kunt heel goed meerdere bakplaten achter elkaar bakken.

  2. Stap 8

    Laat de koeken afkoelen op het bakpapier en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.