🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kruidige appel crumble repen

Kruidige appel crumble repen

Dit recept is van: Saakje

appel crumble repen maken
Kruidige appel crumble repen
Info Benodigdheden Stappen

Deze appel crumble repen zijn echt heerlijk: de bodem is lekker knapperig en van hetzelfde deeg maak je ook de knapperige, kruimelige bovenkant. Tussen de lagen deeg zit een laag kruidige appels. Je kunt ze prima invriezen als je ze niet in één keer op kan.

15 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
Appel Koekjes Rozijnen Anijs Kaneel
4
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Suiker (kristalsuiker)
    175 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter
    220 g (gram)
    Boter
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    400 g (gram)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Rozijnen
    75 g (gram)
    Rozijnen

 

  • Donkere basterdsuiker
    1 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker
  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  • Kaneel
    0.5 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Gemberpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  • Custard (bijv. Koopmans)
    0.25 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Vierkante bakvorm of bakring (20 x 20 cm)
    Vierkante bakvorm of bakring (20 x 20 cm)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven verwarm de oven voor (elektrische oven 190 °C / hetelucht 180 °C) Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Deeg maken

Doe de bloem (350 g), kristalsuiker (175 g) en de boter (220 g) in de kom en mix er met een mixer met deeghaken een kruimelig deeg van. Gebruik de helft van het deeg voor de bodem. Druk dit plat aan met je vingers of gebruik de bolle kant van een lepel.

Bak de bodem gedurende 15 minuten in het midden van de oven.

3. Appelvulling bereiden

Schil de appels (400 g), snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Snijd alle parten in kleine blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.

Mix de rozijnen (75 g), donkere basterdsuiker (1 el), anijspoeder (1 tl), kaneel (0.5 el), gemberpoeder (0.5 tl) en custard (0.25 el) door de appels.

4. Appel crumble repen bakken

Stort de appelsblokjes op de warme deegbodem en verdeel ze gelijkmatig. Doe de rest van de kruimels er bovenop en bak de appel crumble repen nog ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Laat afkoelen voordat je het in repen snijdt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.