Deze appel crumble repen zijn echt heerlijk: de bodem is lekker knapperig en van hetzelfde deeg maak je ook de knapperige, kruimelige bovenkant. Tussen de lagen deeg zit een laag kruidige appels. Je kunt ze prima invriezen als je ze niet in één keer op kan.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster in het midden van de oven verwarm de oven voor (elektrische oven 190 °C / hetelucht 180 °C) Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Doe de bloem (350 g), kristalsuiker (175 g) en de boter (220 g) in de kom en mix er met een mixer met deeghaken een kruimelig deeg van. Gebruik de helft van het deeg voor de bodem. Druk dit plat aan met je vingers of gebruik de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Schil de appels (400 g), snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Snijd alle parten in kleine blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
Mix de rozijnen (75 g), donkere basterdsuiker (1 el), anijspoeder (1 tl), kaneel (0.5 el), gemberpoeder (0.5 tl) en custard (0.25 el) door de appels.
Stort de appelsblokjes op de warme deegbodem en verdeel ze gelijkmatig. Doe de rest van de kruimels er bovenop en bak de appel crumble repen nog ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen voordat je het in repen snijdt.