Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidige appel crumble repen

Kruidige appel crumble repen

Dit recept is van: Saakje

  1. appel crumble repen maken
Item 1 of 1
Kruidige appel crumble repen
info
Benodigdheden
Stappen

Deze appel crumble repen zijn echt heerlijk: de bodem is lekker knapperig en van hetzelfde deeg maak je ook de knapperige, kruimelige bovenkant. Tussen de lagen deeg zit een laag kruidige appels. Je kunt ze prima invriezen als je ze niet in één keer op kan.

15 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
AppelsKoekjesRozijnenAnijsKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Suiker (kristalsuiker)
    175 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter
    220 g (gram)
    Boter
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    400 g (gram)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Rozijnen
    75 g (gram)
    Rozijnen

 

  • Donkere basterdsuiker
    1 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker
  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  • Kaneel
    0.5 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Gemberpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  • Custard (bijv. Koopmans)
    0.25 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Vierkante bakvorm of bakring (20 x 20 cm)
    Vierkante bakvorm of bakring (20 x 20 cm)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven verwarm de oven voor (elektrische oven 190 °C / hetelucht 180 °C) Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Deeg maken

Doe de bloem (350 g), kristalsuiker (175 g) en de boter (220 g) in de kom en mix er met een mixer met deeghaken een kruimelig deeg van. Gebruik de helft van het deeg voor de bodem. Druk dit plat aan met je vingers of gebruik de bolle kant van een lepel.

Bak de bodem gedurende 15 minuten in het midden van de oven.

3. Appelvulling bereiden

Schil de appels (400 g), snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Snijd alle parten in kleine blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.

Mix de rozijnen (75 g), donkere basterdsuiker (1 el), anijspoeder (1 tl), kaneel (0.5 el), gemberpoeder (0.5 tl) en custard (0.25 el) door de appels.

4. Appel crumble repen bakken

Stort de appelsblokjes op de warme deegbodem en verdeel ze gelijkmatig. Doe de rest van de kruimels er bovenop en bak de appel crumble repen nog ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Laat afkoelen voordat je het in repen snijdt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.