Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevulde speculaas met bastognespijs

Gevulde speculaas met bastognespijs

Dit recept is van: Annet

  1.  Gevulde speculaas met bastogne recept
Item 1 of 1
Gevulde speculaas met bastognespijs
info
Benodigdheden
Stappen

Gevulde speculaas met bastognespijs is de perfecte traktatie voor tijdens Sinterklaas. Naast al het sinterklaas snoepgoed mag een heerlijk gevulde speculaas niet ontbreken! Daarnaast is het maken van gevulde speculaas erg makkelijk. Door de Bastogne in de amandelspijs wordt de gevulde speculaas nog smaakvoller. Dat wordt smullen!

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SinterklaasKoekjesFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    250 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    30 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

 

  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    250 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  •  
    0.5 Pak
    Bastognekoek
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    3 el (eetlepels)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Speculaasdeeg maken

Meng het bakpoeder (1 tl) met de bloem (250 g) in een kom.

Snijd de boter (150 g) in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker (150 g), de speculaaskruiden (2 el), het zout (snufje) en de melk (30 ml) toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Gevulde speculaas met bastogne maken

Vermeng de amandelspijs (250 g) met het eiwit (1 stuk). Rol de helft van het deeg uit (3 à 4 mm) en bekleed de bodem van de bakvorm met het speculaasdeeg.

Rol de helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op het speculaasdeeg.

Verkruimel de bastognekoeken (0.5 pak) met een deegroller of een foodprocessor. Verdeel de kruimels gelijkmatig over de amandelspijs.

Rol de andere helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op de laag verkruimelde bastognekoek.

Rol de andere helft van het speculaasdeeg uit (3 à 4 mm) en leg deze op de tweede laag amandelspijs.

Bestrijk de bovenkant met eidooier en versier met het amandelenschaafsel (3 el).

Schuif de bakplaat/het rooster iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaaskoek in een 30-45 minuten gaar en goudbruin.

Meer gevulde speculaas recepten

  1. Gevulde speculaas met bastognespijs
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  2. Gevulde speculaasblokjes met choco
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  3. Gevulde speculaas
    Moeilijk
    4
    40 min.
Item 1 of 3

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.