🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Gevulde speculaas met bastognespijs

Gevulde speculaas met bastognespijs

Dit recept is van: Annet

 Gevulde speculaas met bastogne recept
Gevulde speculaas met bastognespijs
Info Benodigdheden Stappen

Gevulde speculaas met bastognespijs is de perfecte traktatie voor tijdens Sinterklaas. Naast al het sinterklaas snoepgoed mag een heerlijk gevulde speculaas niet ontbreken! Daarnaast is het maken van gevulde speculaas erg makkelijk. Door de Bastogne in de amandelspijs wordt de gevulde speculaas nog smaakvoller. Dat wordt smullen!

15 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Sinterklaas Koekjes Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    250 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    30 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

 

  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    250 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  •  
    0.5 Pak
    Bastognekoek
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    3 el (eetlepels)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Stappen

1. Speculaasdeeg maken

Meng het bakpoeder (1 tl) met de bloem (250 g) in een kom.

Snijd de boter (150 g) in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker (150 g), de speculaaskruiden (2 el), het zout (snufje) en de melk (30 ml) toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Gevulde speculaas met bastogne maken

Vermeng de amandelspijs (250 g) met het eiwit (1 stuk). Rol de helft van het deeg uit (3 à 4 mm) en bekleed de bodem van de bakvorm met het speculaasdeeg.

Rol de helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op het speculaasdeeg.

Verkruimel de bastognekoeken (0.5 pak) met een deegroller of een foodprocessor. Verdeel de kruimels gelijkmatig over de amandelspijs.

Rol de andere helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op de laag verkruimelde bastognekoek.

Rol de andere helft van het speculaasdeeg uit (3 à 4 mm) en leg deze op de tweede laag amandelspijs.

Bestrijk de bovenkant met eidooier en versier met het amandelenschaafsel (3 el).

Schuif de bakplaat/het rooster iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaaskoek in een 30-45 minuten gaar en goudbruin.

Meer gevulde speculaas recepten

Gevulde speculaas met bastognespijs
Gemiddeld
5
15 min.
Gevulde speculaasblokjes met choco
Gemiddeld
4
15 min.
Gevulde speculaas
Moeilijk
4
40 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.