Gevulde speculaas met bastognespijs is de perfecte traktatie voor tijdens Sinterklaas. Naast al het sinterklaas snoepgoed mag een heerlijk gevulde speculaas niet ontbreken! Daarnaast is het maken van gevulde speculaas erg makkelijk. Door de Bastogne in de amandelspijs wordt de gevulde speculaas nog smaakvoller. Dat wordt smullen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng het bakpoeder (1 tl) met de bloem (250 g) in een kom.
Snijd de boter (150 g) in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker (150 g), de speculaaskruiden (2 el), het zout (snufje) en de melk (30 ml) toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Vermeng de amandelspijs (250 g) met het eiwit (1 stuk). Rol de helft van het deeg uit (3 à 4 mm) en bekleed de bodem van de bakvorm met het speculaasdeeg.
Rol de helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op het speculaasdeeg.
Verkruimel de bastognekoeken (0.5 pak) met een deegroller of een foodprocessor. Verdeel de kruimels gelijkmatig over de amandelspijs.
Rol de andere helft van de amandelspijs uit tussen twee stukjes huishuisfolie en leg deze voorzichtig op de laag verkruimelde bastognekoek.
Rol de andere helft van het speculaasdeeg uit (3 à 4 mm) en leg deze op de tweede laag amandelspijs.
Bestrijk de bovenkant met eidooier en versier met het amandelenschaafsel (3 el).
Schuif de bakplaat/het rooster iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaaskoek in een 30-45 minuten gaar en goudbruin.