Aardbeienkoekjes met witte chocolade zijn een echte traktatie voor elke zoetekauw! De combinatie van zoetheid van de aardbeienjam met het romige van witte chocolade, resulterend in een onweerstaanbaar chewy koekje.
Bewaar deze aardbeienkoekjes in een luchtdichte container op kamertemperatuur om vochtigheid te verminderen, aangezien de jamlaag ze sneller vochtig kan maken. Bewaar ze niet langer dan 3 tot 5 dagen om te genieten van hun optimale smaak en textuur.
Tip: De chocolade uit de bakmix wordt niet gebruikt in dit recept. De chocolate chips kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld brownies of cupcakes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 180 graden (hete lucht) 200 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven)
Doe de boter (100 g) in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.
Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de witte chocolate chips (1 zakje) erdoorheen.
Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de Chocolate Chips cookies in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koeken zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt.
Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Druk de onderkant van een glas in de koek zodat er een uitsparing ontstaat. Laat de koeken daarna nog 30 minuten op een rooster afkoelen.
Verwarm de aardbeienjam (170 g) in een steelpannetje. Let op! Laat de jam niet koken. Verdeel de jam met een lepel in de holtes van de koekjes.