Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes

Dit recept is van: Annet

  1. Kaneelkoekjes
  2. Kaneelkoekjes binnenkant
Item 1 of 2
Kaneelkoekjes
info
Benodigdheden
Stappen

Kaneelkoekjes zijn natuurlijk een klassieke traktatie voor bij de koffie, maar Deze kaneelkoekjes zijn de ultieme guilty pleasure! Deze koekjes zijn heerlijk dik en royaal gevuld met witte chocoladechips, en ze worden afgemaakt met een verrukkelijke witte chocolade ganache. We kunnen je er van alles over vertellen, maar je moet ze echt proberen, want ze zijn absoluut verrukkelijk!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
Hoe maak je dikke koekjes?

Het trucje om perfecte kaneelkoekjes te bakken? Het deeg een uurtje in de vriezer plaatsen voordat je ze in de oven schuift. Dit zorgt ervoor dat ze hun vorm en textuur behouden en niet te veel uitlopen tijdens het bakken. Het resultaat is heerlijke, dikke koekjes met de smaken van kaneel en witte chocolade in elk hapje. Het is een kleine stap, maar het maakt een groot verschil in de kwaliteit van de koekjes. Probeer het zelf en ontdek het verschil!

Zoete receptenKoekjesKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Zandkoekjes
  • Roomboter (of margarine)
    150 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Kaneel
    2 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Dr. Oetker Chocolate Chips Witte chocolade
    100 g (gram)
    Dr. Oetker Chocolate Chips Witte chocolade

 

  • Witte chocolade
    130 g (gram)
    Witte chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    65 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    Kaneelkoekjes

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kaneelkoekjes deeg bereiden

Roer de boter (150 g) zacht in een beslagkom. Voeg de zandkoekjesmix ( 1 pak), het kaneel (2 tl) en de witte chocoladedruppels (100 g) toe aan de zachte boter.

Vet de bakplaat in met boter, gebruik bakspray of bakpapier. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot je een samenhangend deeg hebt.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol van elk stuk deeg bolletjes en leg deze gedurende 1 uur in de vriezer.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 170 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven) Leg de bolletjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.

2. Kaneelkoekjes bakken

Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze gaar en lichtbruin zijn.

3. Witte chocolade ganache maken

Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe.

Roer tot je een samenhangend geheel hebt. Laat het iets opstijven en verdeel de ganache over de koeken.

4. Kaneelkoekjes decoreren

Decoreer de koeken met stukjes kaneelkoekjes en witte chocoladedruppels.

Bekijk hier meer lekkere koekjesrecepten!

  1. Maizena koekjes (Gomma koekjes)
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Jan Hagel koekjes
    Gemiddeld
    0
    20 min.
  3. Zandkoekjes met pinda's
    Moeilijk
    4
    20 min.
  4. Kletskoppen met frambozencrème
    Moeilijk
    4
    30 min.
  5. Friese dumkes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  6. Havermoutkoekjes met chocolate chips
    Makkelijk
    4
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.