Kaneelkoekjes zijn natuurlijk een klassieke traktatie voor bij de koffie, maar Deze kaneelkoekjes zijn de ultieme guilty pleasure! Deze koekjes zijn heerlijk dik en royaal gevuld met witte chocoladechips, en ze worden afgemaakt met een verrukkelijke witte chocolade ganache. We kunnen je er van alles over vertellen, maar je moet ze echt proberen, want ze zijn absoluut verrukkelijk!
Het trucje om perfecte kaneelkoekjes te bakken? Het deeg een uurtje in de vriezer plaatsen voordat je ze in de oven schuift. Dit zorgt ervoor dat ze hun vorm en textuur behouden en niet te veel uitlopen tijdens het bakken. Het resultaat is heerlijke, dikke koekjes met de smaken van kaneel en witte chocolade in elk hapje. Het is een kleine stap, maar het maakt een groot verschil in de kwaliteit van de koekjes. Probeer het zelf en ontdek het verschil!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Roer de boter (150 g) zacht in een beslagkom. Voeg de zandkoekjesmix ( 1 pak), het kaneel (2 tl) en de witte chocoladedruppels (100 g) toe aan de zachte boter.
Vet de bakplaat in met boter, gebruik bakspray of bakpapier. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot je een samenhangend deeg hebt.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol van elk stuk deeg bolletjes en leg deze gedurende 1 uur in de vriezer.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 170 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven) Leg de bolletjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.
Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze gaar en lichtbruin zijn.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe.
Roer tot je een samenhangend geheel hebt. Laat het iets opstijven en verdeel de ganache over de koeken.
Decoreer de koeken met stukjes kaneelkoekjes en witte chocoladedruppels.