Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaaspop

Wil je een speculaaspop maken die mooi in model blijft, zoek niet verder. Met dit recept kun je prachtige speculaaspoppen maken.

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 stuks

Speculaaspop

  1. Stap 1

    • 180 g boter

    • 180 g donkere basterdsuiker

    • 1 ei (1/3, losgeklopt)

    • 300 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 2 el speculaaskruiden

    Roer de boter zacht met de mixer. Voeg de bloem, donkere basterdsuiker, speculaaskruiden en 1/3 van het losgeklopte ei toe. Mix dit rustig en kneed er vervolgens met de hand een mooi pakkend speculaasdeeg van. Is het deeg te droog of brokkelig, voeg dan nog een beetje ei toe.

  2. Stap 2

    Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten. Dan trekken de kruiden goed in en smaakt je speculaaspop straks extra lekker. Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.

  3. Stap 3

    Gebruik je de speculaasplank voor het eerst, kwast de plank dan licht in met zonnebloemolie. Bestuif het daarna met bloem en klop de overige bloem eraf.

  4. Stap 4

    Rol ongeveer ¼ van het deeg uit in de vorm van de speculaasplank, het mag nog wel een dik stuk zijn. Druk dit vervolgens in de vorm. Rol een keer met de deegroller er over heen, zodat de vorm er extra goed in komt. Snijd voorzichtig met een aardappelschilmesje het overige speculaasdeeg weg.

  5. Stap 5

    Klop de speculaaspop er voorzichtig uit en leg deze op het bakpapier. Maak met het overige deeg de andere speculaaspoppen. Bestuif steeds tussendoor de speculaasplank met bloem, zodat de speculaaspop er goed uitkomt. Bak de speculaaspoppen in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Laat de speculaaspoppen goed op de bakplaat afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.