🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Speculaaspop

Speculaaspop

Dit recept is van: Koopmans

Speculaaspoppen 4
Speculaaspop
Info Benodigdheden Stappen

Wil je een speculaaspop maken die mooi in model blijft? Zoek dan niet verder: met dit recept kun je prachtige speculaaspoppen maken!

30 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Speculaas Koekjes Sinterklaas Thema recepten Feestdagen
3
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Donkere basterdsuiker
    180 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

Keukenspullen

  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  •  
    Houten speculaasplank
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Plasticfolie
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie

Stappen

1. Speculaasdeeg bereiden

Roer de boter (180 g) zacht met de mixer. Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), donkere basterdsuiker (180 g), speculaaskruiden (2 el) en 1/3 van het losgeklopte ei (1 stuk) toe. Mix dit rustig en kneed er vervolgens met de hand een mooi pakkend speculaasdeeg van. Is het deeg te droog of brokkelig, voeg dan nog een beetje ei toe.

Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en laat het ten minste een uur rusten. Zo trekken de kruiden goed in en smaakt je speculaaspop straks extra lekker. Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.

2. Speculaaspop maken

Gebruik je de speculaasplank voor het eerst? Kwast dan de plank licht in met zonnebloemolie. Bestuif het daarna met bloem en klop de overige bloem eraf.

Rol ongeveer een kwart van het deeg uit in de vorm van de speculaasplank, het mag nog wel een dik stuk zijn. Druk dit vervolgens in de vorm. Rol een keer met de deegroller eroverheen, zodat de vorm er extra goed inkomt. Snij voorzichtig met een aardappelschilmesje het overige speculaasdeeg weg.

Klop de speculaaspop er voorzichtig uit en leg deze op het bakpapier. Maak met het overige deeg de andere speculaaspoppen. Bestuif steeds tussendoor de speculaasplank met bloem, zodat de speculaaspop er goed uitkomt.

Bak de speculaaspoppen in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Laat de speculaaspoppen goed afkoelen op de bakplaat.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.