Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculaaspop

Speculaaspop

Dit recept is van: Koopmans

  1. Speculaaspoppen 4
Item 1 of 1
Speculaaspop
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je een speculaaspop maken die mooi in model blijft? Zoek dan niet verder: met dit recept kun je prachtige speculaaspoppen maken!

30 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
SpeculaasKoekjesSinterklaasThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Donkere basterdsuiker
    180 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

Keukenspullen

  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  •  
    Houten speculaasplank
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Plasticfolie
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Speculaasdeeg bereiden

Roer de boter (180 g) zacht met de mixer. Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), donkere basterdsuiker (180 g), speculaaskruiden (2 el) en 1/3 van het losgeklopte ei (1 stuk) toe. Mix dit rustig en kneed er vervolgens met de hand een mooi pakkend speculaasdeeg van. Is het deeg te droog of brokkelig, voeg dan nog een beetje ei toe.

Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en laat het ten minste een uur rusten. Zo trekken de kruiden goed in en smaakt je speculaaspop straks extra lekker. Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.

2. Speculaaspop maken

Gebruik je de speculaasplank voor het eerst? Kwast dan de plank licht in met zonnebloemolie. Bestuif het daarna met bloem en klop de overige bloem eraf.

Rol ongeveer een kwart van het deeg uit in de vorm van de speculaasplank, het mag nog wel een dik stuk zijn. Druk dit vervolgens in de vorm. Rol een keer met de deegroller eroverheen, zodat de vorm er extra goed inkomt. Snij voorzichtig met een aardappelschilmesje het overige speculaasdeeg weg.

Klop de speculaaspop er voorzichtig uit en leg deze op het bakpapier. Maak met het overige deeg de andere speculaaspoppen. Bestuif steeds tussendoor de speculaasplank met bloem, zodat de speculaaspop er goed uitkomt.

Bak de speculaaspoppen in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Laat de speculaaspoppen goed afkoelen op de bakplaat.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.