Wil je een speculaaspop maken die mooi in model blijft? Zoek dan niet verder: met dit recept kun je prachtige speculaaspoppen maken!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Roer de boter (180 g) zacht met de mixer. Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g), donkere basterdsuiker (180 g), speculaaskruiden (2 el) en 1/3 van het losgeklopte ei (1 stuk) toe. Mix dit rustig en kneed er vervolgens met de hand een mooi pakkend speculaasdeeg van. Is het deeg te droog of brokkelig, voeg dan nog een beetje ei toe.
Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en laat het ten minste een uur rusten. Zo trekken de kruiden goed in en smaakt je speculaaspop straks extra lekker. Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.
Gebruik je de speculaasplank voor het eerst? Kwast dan de plank licht in met zonnebloemolie. Bestuif het daarna met bloem en klop de overige bloem eraf.
Rol ongeveer een kwart van het deeg uit in de vorm van de speculaasplank, het mag nog wel een dik stuk zijn. Druk dit vervolgens in de vorm. Rol een keer met de deegroller eroverheen, zodat de vorm er extra goed inkomt. Snij voorzichtig met een aardappelschilmesje het overige speculaasdeeg weg.
Klop de speculaaspop er voorzichtig uit en leg deze op het bakpapier. Maak met het overige deeg de andere speculaaspoppen. Bestuif steeds tussendoor de speculaasplank met bloem, zodat de speculaaspop er goed uitkomt.
Bak de speculaaspoppen in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Laat de speculaaspoppen goed afkoelen op de bakplaat.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.