Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Konijnenpootjes van brood

Konijnenpootjes van brood

Dit recept is van: Danna

  1. konijnenpootjes broodjes
Item 1 of 1
Konijnenpootjes van brood
info
Benodigdheden
Stappen

Niet met je poten op tafel! Behalve deze pootjes natuurlijk, ideaal voor een feestelijke paasbrunch of lunch. Behalve een mix voor wit brood kun je natuurlijk ook kiezen voor volkoren, meergranen of waldkorn brood. Houd dan de bereidingswijze op de verpakking aan.

40 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
PasenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Boter (op kamertemperatuur)
    20 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Uitsteekvormpje (kleine en grote ronde)
    Uitsteekvormpje (kleine en grote ronde)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de mix uit het pak Koopmans Witbrood en de boter (20 g) in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

2. Konijnenpootjes bakken

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm deze in een ovaal waarvan je de bovenkant iets uitdrukt (zodat je de vorm van een pootje krijgt). Steek met een klein stekertje of een glad spuitmondje kleine rondjes uit uitgerold deeg (voor de kussentjes onder de pootjes) 3 per broodje. Met een grotere steker of de onderkant van een spuitmondje steek je nog eens 12 rondjes uit. Plak alle rondjes met een beetje water op de voorgerezen voetjes. Laat nog 45 minuten narijzen onder een schone theedoek. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.