Niet met je poten op tafel! Behalve deze pootjes natuurlijk, ideaal voor een feestelijke paasbrunch of lunch. Behalve een mix voor wit brood kun je natuurlijk ook kiezen voor volkoren, meergranen of waldkorn brood. Houd dan de bereidingswijze op de verpakking aan.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix uit het pak Koopmans Witbrood en de boter (20 g) in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm deze in een ovaal waarvan je de bovenkant iets uitdrukt (zodat je de vorm van een pootje krijgt). Steek met een klein stekertje of een glad spuitmondje kleine rondjes uit uitgerold deeg (voor de kussentjes onder de pootjes) 3 per broodje. Met een grotere steker of de onderkant van een spuitmondje steek je nog eens 12 rondjes uit. Plak alle rondjes met een beetje water op de voorgerezen voetjes. Laat nog 45 minuten narijzen onder een schone theedoek. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.