Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Konijnenpootjes van brood

Niet met je poten op tafel! Behalve deze pootjes natuurlijk, ideaal voor een feestelijke paasbrunch of lunch. Behalve een mix voor wit brood kun je natuurlijk ook kiezen voor volkoren, meergranen of waldkorn brood. Houd dan de bereidingswijze op de verpakking aan.

Bereiden

40 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 broodjes

Deeg bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 20 g boter (op kamertemperatuur)

    • 275 ml water (handwarm, ca. 38-40°C)

    Doe de mix en de boter in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water toe.

  2. Stap 2

    Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  3. Stap 3

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Konijnenpootjes bakken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 4

    Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm deze in een ovaal waarvan je de bovenkant iets uitdrukt (zodat je de vorm van een pootje krijgt).

  2. Stap 5

    Steek met een klein stekertje of een glad spuitmondje kleine rondjes uit uitgerold deeg (voor de kussentjes onder de pootjes) 3 per broodje.

  3. Stap 6

    Met een grotere steker of de onderkant van een spuitmondje steek je nog eens 12 rondjes uit. Plak alle rondjes met een beetje water op de voorgerezen voetjes.

  4. Stap 7

    Laat nog 45 minuten narijzen onder een schone theedoek.

  5. Stap 8

    Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.