Deze hartige cake is de perfecte toevoeging aan de Paasbrunch. Met paaseitjes en kransjes is er al genoeg zoetigheid om van te genieten. Maak daarom eens een hartige cake!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter of bakspray.
Snij de rode ui (1 stuk) fijn en bak de ui en de spekjes (250 g) in een koekenpan. Zet apart. Snij een aantal zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en zet deze ook apart.
Doe de olijfolie (120 g), melk (120 g) en eieren (4 stuks) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de geraspte kaas (120 g) toe en roer tot één geheel. Voeg het cakemeel (225 g), zout (0.25 tl), peper (0.5 tl) en de Italiaanse kruiden (2 el) toe en roer tot een glad beslag.
Voeg de gebakken ui, spek en zongedroogde tomaten toe en roer het door het beslag.
Stort het beslag in de cakevorm en strooi nog wat Italiaanse kruiden over de bovenkant van de cake. Bak de cake af in 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar. Wanneer dit niet het geval is bak de cake dan 5 minuten extra.
Laat de cake 5 minuten rusten, stort te cake op een rooster en laat afkoelen.
Kook de eieren (3 stuks) 7 minuten, pel ze en snij de eieren in plakjes. Versier hier de bovenkant van de cake mee.