🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden

Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden

Dit recept is van: Annet

Pasen Hartige Cake recept
Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden
Info Benodigdheden Stappen

Deze hartige cake is de perfecte toevoeging aan de Paasbrunch. Met paaseitjes en kransjes is er al genoeg zoetigheid om van te genieten. Maak daarom eens een hartige cake!

15 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Pasen Brunch Borrelhapjes
4
90 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Cakemeel
    225 g (gram)
    Koopmans Cakemeel
  • Olijfolie
    120 g (gram)
    Olijfolie
  • Melk
    120 g (gram)
    Melk
  • Ei
    7 Stuk(s)
    Ei
  • Geraspte kaas
    120 g (gram)
    Geraspte kaas

 

  • Peper & zout
    Peper & zout
  • Spekblokjes
    250 g (gram)
    Spekblokjes
  • Rode ui
    1 Stuk(s)
    Rode ui
  • Italiaanse kruiden
    2 el (eetlepels)
    Italiaanse kruiden
  • Zongedroogde tomaatjes
    Zongedroogde tomaatjes

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Koekenpan
    Koekenpan
  •  
    Snijplank
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter of bakspray.

2. Hartige cake bakken

Snij de rode ui (1 stuk) fijn en bak de ui en de spekjes (250 g) in een koekenpan. Zet apart. Snij een aantal zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en zet deze ook apart.

Doe de olijfolie (120 g), melk (120 g) en eieren (4 stuks) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de geraspte kaas (120 g) toe en roer tot één geheel. Voeg het cakemeel (225 g), zout (0.25 tl), peper (0.5 tl) en de Italiaanse kruiden (2 el) toe en roer tot een glad beslag.

Voeg de gebakken ui, spek en zongedroogde tomaten toe en roer het door het beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en strooi nog wat Italiaanse kruiden over de bovenkant van de cake. Bak de cake af in 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar. Wanneer dit niet het geval is bak de cake dan 5 minuten extra.

Laat de cake 5 minuten rusten, stort te cake op een rooster en laat afkoelen.

3. Hartige cake serveren

Kook de eieren (3 stuks) 7 minuten, pel ze en snij de eieren in plakjes. Versier hier de bovenkant van de cake mee.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.