Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden

Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden

Dit recept is van: Annet

  1. Pasen Hartige Cake recept
Item 1 of 1
Hartige cake met spekjes en Italiaanse kruiden
info
Benodigdheden
Stappen

Deze hartige cake is de perfecte toevoeging aan de Paasbrunch. Met paaseitjes en kransjes is er al genoeg zoetigheid om van te genieten. Maak daarom eens een hartige cake!

15 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
PasenBrunchBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Cakemeel
    225 g (gram)
    Koopmans Cakemeel
  • Olijfolie
    120 g (gram)
    Olijfolie
  • Melk
    120 g (gram)
    Melk
  • Ei
    7 Stuk(s)
    Ei
  • Geraspte kaas
    120 g (gram)
    Geraspte kaas

 

  • Peper & zout
    Peper & zout
  • Spekblokjes
    250 g (gram)
    Spekblokjes
  • Rode ui
    1 Stuk(s)
    Rode ui
  • Italiaanse kruiden
    2 el (eetlepels)
    Italiaanse kruiden
  • Zongedroogde tomaatjes
    Zongedroogde tomaatjes

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Koekenpan
    Koekenpan
  •  
    Snijplank
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter of bakspray.

2. Hartige cake bakken

Snij de rode ui (1 stuk) fijn en bak de ui en de spekjes (250 g) in een koekenpan. Zet apart. Snij een aantal zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en zet deze ook apart.

Doe de olijfolie (120 g), melk (120 g) en eieren (4 stuks) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de geraspte kaas (120 g) toe en roer tot één geheel. Voeg het cakemeel (225 g), zout (0.25 tl), peper (0.5 tl) en de Italiaanse kruiden (2 el) toe en roer tot een glad beslag.

Voeg de gebakken ui, spek en zongedroogde tomaten toe en roer het door het beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en strooi nog wat Italiaanse kruiden over de bovenkant van de cake. Bak de cake af in 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar. Wanneer dit niet het geval is bak de cake dan 5 minuten extra.

Laat de cake 5 minuten rusten, stort te cake op een rooster en laat afkoelen.

3. Hartige cake serveren

Kook de eieren (3 stuks) 7 minuten, pel ze en snij de eieren in plakjes. Versier hier de bovenkant van de cake mee.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.