Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Paasbrood met amandelspijs

Pasen zonder stol is als... we kunnen van alles verzinnen. Bij Pasen hoort gewoon een heerlijk paasbrood. Met dit recept bak je zelf een verse paasstol.

Bereiden

60 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 200 g rozijnen

    Wel de rozijnen in een bakje met warm water.

Paas brood deeg maken

  1. Stap 2

    • 125 ml water

    • 150 ml melk (kamertemperatuur)

    • 25 g boter

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 0,5 tl kaneel

    • 1 tl citroensap

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    Voeg het handwarme water, de melk, de boter, de vanillesuiker, het kaneel en de citroensap samen met de broodmix in een kom.

  2. Stap 3

    Kneed het mengsel tot een samenhangend brooddeeg, dek het brooddeeg af met huishoudfolie en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Paasbrood vullen

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 4

    • 50 g Dr. Oetker Hazelnoten

    Hak de blanke hazelnoten grof.

  2. Stap 5

    Vet de bakplaat in met boter.

  3. Stap 6

    Voeg de rozijnen en de noten aan het brooddeeg toe en kneed nogmaals goed.

  4. Stap 7

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    • 1 eidooier

    Klop de eierdooier los en meng met de amandelspijs.

  5. Stap 8

    Rol het brooddeeg uit tot een ovale plak van 20 x 30 cm en leg deze op een met boter ingevette bakplaat.

  6. Stap 9

    Kneed het amandelspijs tot een rol van 30 cm en leg deze rol in het midden van het brooddeeg. Vouw een kant van het deeg in de lengte over de amandelspijs zodat de onderkant van het deeg iets overlapt. Druk het deeg voorzichtig op elkaar.

  7. Stap 10

    Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie, op een ingevette of met bakpapier bedekte ovenbakplaat, nog 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm in de tussentijd de oven goed voor.

Paasbrood bakken

  1. Stap 11

    Bestrijk voor het bakken de bovenkant van het deeg met water.

  2. Stap 12

    Schuif de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de paasstol in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 13

    Laat de paasstol op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.