🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Paasbrood met amandelspijs

Paasbrood met amandelspijs

Dit recept is van: Koopmans

Paasbrood
Paasbrood met amandelspijs
Info Benodigdheden Stappen

Pasen zonder stol is als... we kunnen van alles verzinnen. Bij Pasen hoort gewoon een heerlijk paasbrood. Met dit recept bak je zelf een verse paasstol!

60 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Pasen Amandelspijs Brunch Thema recepten Zoet brood
4
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    200 g
    Rozijnen
  • Water
    125 ml
    Water
  • Melk
    150 ml
    Melk
  • Boter (op kamertemperatuur)
    25 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Kaneel
    0.5 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Citroensap
    1 tl (theelepels)
    Citroensap
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    50 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 Pak
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Eidooier
    1
    Eidooier

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (200 g) in een bakje met warm water.

2. Paasbrooddeeg maken

Voeg het handwarme water (125 ml), de melk (150 ml), de boter (25 g), de vanillesuiker (2 zakjes), het kaneel (0,5 tl) en de citroensap (1 tl) samen met de broodmix (1 pak Koopmans Witbrood) in een kom.

Kneed het mengsel tot een samenhangend brooddeeg, dek het brooddeeg af met huishoudfolie en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3. Paasbrood vullen

Hak de blanke hazelnoten (50 g) grof. Vet de bakplaat in met boter. Voeg de rozijnen en de noten aan het brooddeeg toe en kneed nogmaals goed. Klop de eierdooier (1 stuks) los en meng met de amandelspijs (1 pak).

Rol het brooddeeg uit tot een ovale plak van 20 x 30 cm en leg deze op een met boter ingevette bakplaat.

Kneed het amandelspijs tot een rol van 30 cm en leg deze rol in het midden van het brooddeeg. Vouw een kant van het deeg in de lengte over de amandelspijs, zodat de onderkant van het deeg iets overlapt. Druk het deeg voorzichtig op elkaar.

Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie, op een ingevette of met bakpapier bedekte ovenbakplaat, nog 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm in de tussentijd de oven goed voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

4. Paasbrood bakken

Bestrijk voor het bakken de bovenkant van het deeg met water.

Schuif de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de paasstol in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de paasstol op een rooster afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.