Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paasbroodjes

Paasbroodjes

Dit recept is van: Annet

  1. Paasbroodjes maken
  2. Paashaasbroodjes maken
Item 1 of 2
Paasbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Versgebakken paasbroodjes zijn absoluut onmisbaar tijdens een heerlijk paasontbijt of brunch. Het maken van deze paasbroodjes is dan ook een fluitje van een cent. Deze schattige paasbroodjes zijn prachtig gedecoreerd met maanzaad, wat zorgt voor extra vezels en een heerlijke knapperigheid.

Met een handomdraai weef je deze broodjes moeiteloos om tot schattige haasjes. Of je nu kiest voor een verrukkelijke zoete traktatie of een smaakvol hartig alternatief, één ding is zeker: deze Pasen staat garant voor een onvergetelijk gezellig feest

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
PasenBroodBrunchBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  •  
    2 el (eetlepels)
    Sesamzaad
  •  
    2 el (eetlepels)
    Maanzaad

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de broodmix (1 pak) in een mengkom en voeg het water (300 ml, handwarm) toe.

Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en laat het deeg op het aanrecht, afgedekt met vershoudsfolie (of een theedoek), 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

2. Paasbroodjes vormen

Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat, en rol er lange strengen van 35 centimeter van. Snij een stukje van 5 centimeter van de streng voor het staartje.

Leg de deegstreng tegen elkaar zodat er een letter ‘V’ ontstaat. Til de deegstreng op, en draai de uiteinden een keer rond. Zo ontstaan de oortjes van het haasje.

Rol van het overgebleven deeg een bolletje, maak deze vochtig met water en doop in het sesam- of maanzaad. Maak eventueel de opening onderaan het haasje iets groter en duw het staartje half in de opening.

3. Paas broodjes bakken

Leg de paasbroodjes op een (ingevette) bakplaat (met bakpapier). Leg een theedoek over de haasjes en laat het deeg op een warme (tochtvrije) plek 50-60 minuten narijzen.

Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor.

Bak de paasbroodjes onder in de oven in circa 20-25 minuten gaar en bruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.