Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige cruffins met kaas en spek

Hartige cruffins met kaas en spek

Dit recept is van: Annet

  1. Cruffins met kaas en spek
Item 1 of 1
Hartige cruffins met kaas en spek
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je eens iets anders proberen voor de brunch? Maak kennis met de hartige cruffins met kaas en spek: een heerlijke variant op de traditionele zoete cruffin, die de luchtige textuur van een croissant combineert met de heerlijke smaken van gesmolten kaas en knapperig spek. Perfect voor een uitgebreide weekendbrunch of als een verrukkelijk tussendoortje!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Wat zijn cruffins?

Cruffins zijn een heerlijke combinatie van croissants en muffins. Dit unieke baksel brengt de boterige, gelaagde textuur van een croissant samen met de praktische vorm van een muffin. Ze kunnen gevuld worden met zowel zoete als hartige ingrediënten, variërend van jam en crème tot kaas en vleeswaren. Door hun veelzijdigheid en smakelijke structuur zijn cruffins een populaire keuze voor bakkerijen en brunches. Probeer ze zelf en verwen je gasten met deze smakelijke lekkernij!

PasenHartige receptenBrunchVaderdagBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    10 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ontbijtspek
    1 Pak
    Ontbijtspek
  •  
    10 Plakje(s)
    Kaas naar keuze (bijv. cheddar)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven).

Vet het muffinblik in.

2. Hartige cruffins maken

Laat het bladerdeeg rustig ontdooien op het aanrecht. Plak 5 bladerdeeg vellen op elkaar, rol deze uit te een lange plak van ongeveer 30 cm (houd de breedte van het bladerdeeg aan) en snijd deze, in de lengte, in 4 gelijke repen.

Leg de spek en kaas in de lengte van de reep en rol deze losjes op. Plaats het rolletje in het muffinblik en herhaal tot alle 10 vakjes vol zijn. Let op! Plak het uiteinde van het rolletje niet dicht. (zo heeft het bladerdeeg de ruimte om uit te zetten tijdens het bakken.)

3. Cruffins met kaas en spek bakken

Bak de cruffins in 20-25 minuten goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.