Sandra van leukerecepten.nl maakte speciaal voor Pasen een hele lekkere friszoete kwarktaart met citroen en abrikozen voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Snijd vervolgens de 3 halve abrikozen (perziken kan natuurlijk ook) in kleine blokjes.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat opstijven in de koelkast.
Klop het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en ongeklopte slagroom (250 ml) op de laagste stand van de mixer. Voeg de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Citroen) toe en en meng het mengsel op de laagste stand opnieuw 1 minuut. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Giet vervolgens de helft van dit mengsel over de koekkruimelbodem en verdeel de blokjes abrikoos (of perzik) er over. Giet de rest van de massa er overheen en strijk glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast (pas daarna ga je hem decoreren).
Klop de slagroom (125 ml) met Klop-Fix (0,5 zakje) stijf met de mixer. Was de citroen en snijd in dunne schijfjes (verwijder eventuele pitjes). Halveer de citroenschijfjes. Snijd de halve abrikoos (2 stuks) of perzik in dunne plakjes. Leg 6 halve plakjes citroen op de taart en leg de plakjes abrikoos of perzik hier half tegenaan. Maak mooie slagroomtoefjes midden op de citroen en abrikoos/perzik.
Maak ook in het midden van de taart nog een toef en decoreer ze allemaal met de kleine paaseitjes.