Leukerecepten.nl

www.leukerecepten.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarktaart citroen met abrikozen

Sandra van leukerecepten.nl maakte speciaal voor Pasen een hele lekkere friszoete kwarktaart met citroen en abrikozen voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch.

Bereiden

180 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Citroen

  Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

 2. Stap 2

  • 3 halve abrikozen (uit blik)

  Snijd vervolgens de 3 halve abrikozen (perziken kan natuurlijk ook) in kleine blokjes.

Kruimelbodem bereiden

 1. Stap 3

  • 60 g boter (of margarine)

  Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat opstijven in de koelkast.

Citroen-abrikoos kwarktaart bereiden

 1. Stap 4

  Klop het water (op kamertemperatuur), de kwark en ongeklopte slagroom op de laagste stand van de mixer. Voor de taartmix toe en en meng het mengsel op de laagste stand opnieuw 1 minuut. Klop daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

 2. Stap 5

  Giet vervolgens de helft van dit mengsel over de koekkruimelbodem en verdeel de blokjes abrikoos (of perzik) er over. Giet de rest van de massa er overheen en strijk glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast (pas daarna ga je hem decoreren).

Decoreren van de kwarktaart abrikozen

 1. Stap 6

  • 125 ml slagroom

  • ½ zakje Dr. Oetker Klop-Fix

  • 1 citroen

  • 2 halve abrikozen (uit blik)

  Klop de slagroom met het halve zakje klop-fix stijf met de mixer. Was de citroen en snijd in dunne schijfjes (verwijder eventuele pitjes). Halveer de citroenschijfjes. Snijd de halve abrikoos of perzik in dunne plakjes.

 2. Stap 7

  • Doosje paaseitjes

  Leg 6 halve plakjes citroen op de taart en leg de plakjes abrikoos of perzik hier half tegenaan. Maak mooie slagroomtoefjes midden op de citroen en abrikoos/perzik. Maak ook in het midden van de taart nog een toef en decoreer ze allemaal met de kleine paaseitjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.