Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paasbrunch bolletjes

Paasbrunch bolletjes

Dit recept is van: Annet

  1. paasbrunch bolletjes
Item 1 of 1
Paasbrunch bolletjes
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je iets speciaals maken voor het Paasontbijt? Ga dan aan de slag met dit leuke recept. Kneed zelf deeg voor de witte broodjes en maak breekbrood met verschillende zaden. Lekker met ei, jam, kaas of (paas)hagelslag!

120 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
19Porties
PasenThema receptenBrood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Water (lauwwarm)
    300 ml
    Water (lauwwarm)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    10 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  •  
    Maanzaad/Sesamzaad/Zonnebloempitten/Havermout etc

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg kneden speltbolletjes

Doe de mix (1 pak) in een mengkom en voeg het water (300 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Het deeg is klaar wanneer je tussen je vingers, een vliesje kunt trekken zonder dag het deeg scheurt.

2. Opbollen speltbroodjes

Verdeel het deeg in 19 stukken van ongeveer 35 gram per stuk.

Maak van deze stukjes mooi strakke bolletjes. Dit noemen we opbollen.

Laat de bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek. Laat het deeg voor het beste resultaat op een warme en tochtvrije plaats rijzen.

Druk na een half uur de bolletjes plat en maak opnieuw 9 strakke bolletjes en laat deze even rusten.

3. Bolletjes decoreren

Neem de springvorm, bekleed de bodem met bakpapier en smeer de rand van de springvorm in met boter.

Doe de zaden in een bakje. Zet deze bakjes en een bakje handwarm water klaar.

Vul nu de vorm met de bolletjes. Doe dit als volgt: Neem een bolletje, maak deze nat met je handen en doop het bolletje in een van de zaden. Leg de bolletjes in het bakblik met de zaden naar boven.

Begin in het midden van het bakblik. Laat steeds een beetje ruimte tussen broodjes. En leg vervolgens alle broodjes in een kring om het middelste broodje heen.

4. Rijzen + Bakken

Dek de bakvorm af met een theedoek. Laat het brood nog een uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak het brood in 20 -25 minuten goudbruin. Wanneer het brood te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.