🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Paasbrunch bolletjes

Paasbrunch bolletjes

Dit recept is van: Annet

paasbrunch bolletjes
Paasbrunch bolletjes
Info Benodigdheden Stappen

Wil je iets speciaals maken voor het Paasontbijt? Ga dan aan de slag met dit leuke recept. Kneed zelf deeg voor de witte broodjes en maak breekbrood met verschillende zaden. Lekker met ei, jam, kaas of (paas)hagelslag!

120 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
19 Porties
Pasen Thema recepten Brood
3
6 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Water (lauwwarm)
    300 ml
    Water (lauwwarm)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    10 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  •  
    Maanzaad/Sesamzaad/Zonnebloempitten/Havermout etc

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg kneden speltbolletjes

Doe de mix (1 pak) in een mengkom en voeg het water (300 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Het deeg is klaar wanneer je tussen je vingers, een vliesje kunt trekken zonder dag het deeg scheurt.

2. Opbollen speltbroodjes

Verdeel het deeg in 19 stukken van ongeveer 35 gram per stuk.

Maak van deze stukjes mooi strakke bolletjes. Dit noemen we opbollen.

Laat de bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek. Laat het deeg voor het beste resultaat op een warme en tochtvrije plaats rijzen.

Druk na een half uur de bolletjes plat en maak opnieuw 9 strakke bolletjes en laat deze even rusten.

3. Bolletjes decoreren

Neem de springvorm, bekleed de bodem met bakpapier en smeer de rand van de springvorm in met boter.

Doe de zaden in een bakje. Zet deze bakjes en een bakje handwarm water klaar.

Vul nu de vorm met de bolletjes. Doe dit als volgt: Neem een bolletje, maak deze nat met je handen en doop het bolletje in een van de zaden. Leg de bolletjes in het bakblik met de zaden naar boven.

Begin in het midden van het bakblik. Laat steeds een beetje ruimte tussen broodjes. En leg vervolgens alle broodjes in een kring om het middelste broodje heen.

4. Rijzen + Bakken

Dek de bakvorm af met een theedoek. Laat het brood nog een uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak het brood in 20 -25 minuten goudbruin. Wanneer het brood te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.