Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChou Paastaart met chocoglazuur

MonChou Paastaart met chocoglazuur

Dit recept is van: Annet

  1. MonChou Paastaart recept
Item 1 of 1
MonChou Paastaart met chocoglazuur
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je uitpakken deze passen, maar het jezelf niet te moeilijk maken? Dan is onze MonChou Paastaart met chocoglazuur de perfecte keuze. Maak de MonChoutaart van tevoren en giet voor serveren het glazuur er overheen.

15 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
PasenZonder ovenChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • MonChou®
    200 g (gram)
    MonChou®
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Boter of margarine
    60 g (gram)
    Boter of margarine

 

  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
    1 Zakje(s)
    Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
  • Paaseitjes (dragee)
    1 Zakje(s)
    Paaseitjes (dragee)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kommetje
    Kommetje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. MonChoutaart bereiden

Klop in kom de roomkaas (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de roomkaas toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

3. MonChou paastaart decoreren

Breng water aan de kook en giet dit in een kommetje. Leg het chocoglazuur (1 zakje) in het kommetje gedurende 10 minuten. Kneed het zakje daarna even door en het is klaar voor gebruik.

Giet de chocoglazuur over de taart.

Breek de holle eieren open en druk deze in het glazuur, versier de taart verder met de dragee eitjes.

Snij de taart met een heet mes om mooie strakke stukken te krijgen.

Meer paastaart recepten

  1. Lammetjestaart
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  2. Pasen verrassingstaart
    Moeilijk
    4
    75 min.
  3. MonChou taart met chocolade eieren
    Gemiddeld
    3
    50 min.
  4. Feestelijke paasappeltaart
    Gemiddeld
    4
    60 min.
  5. Vrolijke paashaastaart
    Moeilijk
    4
    50 min.
  6. MonChou Paastaart met chocoglazuur
    Makkelijk
    3
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.