Hop in de stemming voor Pasen met deze vrolijke hartige paascroissantjes! Perfect voor je paasbrunch, deze broodjes gevuld met zelfgemaakte eiersalade en gevormd als schattige worteltjes, zorgen voor een feestje op je bord. Ze zijn zo leuk en lekker, dat ze sneller verdwijnen dan de paashaas zelf!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bestrijk de roomhoornpennen met boter en bestuif deze met bloem. Of maak van zilverfolie 6 a 8 gelijke stevige kegelvormen.
Rol drie plakjes op elkaar uit tot een lange plak bladerdeeg. Snijdt de lange bladerdeegplak in dunne repen van ongeveer 1 cm breed. Rol deze voorzichtig om de vormen. Laat de repen iets over elkaar heen lopen. Zo ontstaat het wortelbroodje. Herhaal deze stap nogmaals.
Roer de eidooier los met de kurkuma en bestrijk de wortels met het ei strijksel.
Bak de croissantjes in 20-25 minuten goudbruin.
Laat de croissantjes afkoelen op een rooster.
Prak de eieren (6 stuks) grof met een vork. Roer de mayonaise (3 el), mosterd (1 el), paprikapoeder (1 tl) en de kerriepoeder (2 el) door elkaar. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.
Vul de croissantjes voor het serveren met de eiersalade en maak het af met een takje peterselie