Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige paas croissantjes

Hartige paas croissantjes

Dit recept is van: Annet

  1. Hartige paascroissantjes
Item 1 of 1
Hartige paas croissantjes
info
Benodigdheden
Stappen

Hop in de stemming voor Pasen met deze vrolijke hartige paascroissantjes! Perfect voor je paasbrunch, deze broodjes gevuld met zelfgemaakte eiersalade en gevormd als schattige worteltjes, zorgen voor een feestje op je bord. Ze zijn zo leuk en lekker, dat ze sneller verdwijnen dan de paashaas zelf!

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Hartige receptenPasenEiersalade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Eidooier
    1 null
    Eidooier
  •  
    1 Mespuntje(s)
    Kurkuma
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Ei (groot)
    6 null
    Ei (groot)

 

  •  
    3 el (eetlepels)
    Mayonaise
  •  
    1 el (eetlepels)
    Mosterd
  •  
    1 tl (theelepels)
    Paprikapoeder
  •  
    2 tl (theelepels)
    Kerriepoeder
  • Peper & zout
    Peper & zout
  •  
    Peterselie

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    Aluminiumfolie
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bestrijk de roomhoornpennen met boter en bestuif deze met bloem. Of maak van zilverfolie 6 a 8 gelijke stevige kegelvormen.

2. Wortel croissantjes maken

Rol drie plakjes op elkaar uit tot een lange plak bladerdeeg. Snijdt de lange bladerdeegplak in dunne repen van ongeveer 1 cm breed. Rol deze voorzichtig om de vormen. Laat de repen iets over elkaar heen lopen. Zo ontstaat het wortelbroodje. Herhaal deze stap nogmaals.

Roer de eidooier los met de kurkuma en bestrijk de wortels met het ei strijksel.

3. Croissantjes bakken

Bak de croissantjes in 20-25 minuten goudbruin.

Laat de croissantjes afkoelen op een rooster.

4. Hartige paas croissantjes vullen

Prak de eieren (6 stuks) grof met een vork. Roer de mayonaise (3 el), mosterd (1 el), paprikapoeder (1 tl) en de kerriepoeder (2 el) door elkaar. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.

Vul de croissantjes voor het serveren met de eiersalade en maak het af met een takje peterselie

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.