Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Paas cupcaketuintje

Met Oreo® koekjes, aardbeien en oranje smeltsnoep maak je de lekkerste cupcaketuintjes voor Pasen!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 2 eieren

    • 100 g boter (of margarine)

    Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor.

    cupcake bakvorm

    Je kunt papieren vormpjes voor de stevigheid ook in een cupcake bakvorm plaatsen, maar haal de vormpjes dan na het bakken direct uit de bakvorm anders laten de papieren vormpjes misschien los.

Cupcake beslag maken

  1. Stap 2

    • Pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 100 ml melk

    Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

  2. Stap 3

    • 2 el cacao

    Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Zeef het cacaopoeder boven het beslag en roer nog even flink door.

  3. Stap 4

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.

  4. Stap 5

    • Rol Oreo® original

    Verwijder de vulling van de koekjes en stamp deze fijn. Strooi de koekkruimels op de cakejes.

Cupcakes bakken en versieren

  1. Stap 6

    Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten gaar.

  2. Stap 7

    • Smeltsnoep (oranje)

    Smelt het snoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Stap 8

    • 12 aardbeien

    Dip de aardbeien in het smeltsnoep en laat deze uitharden op een bakpapiertje. Voor het mooiste effect wordt het kroontje niet verwijderd.

  4. Stap 9

    Laat de cakejes afkoelen en snijdt een klein rondje uit het midden. Daar kan de aardbei vermomd als wortel in geplaatst worden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.