Breng de paasstemming naar je paasbrunch met deze heerlijke en kleurrijke cupcakes! Gemaakt met knapperige Oreo® koekjes en zoete aardbeien, en versierd met helder oranje smeltsnoep, deze paascupcakes zijn een feest voor de smaakpapillen en de ogen. Ideaal om te serveren tijdens het vieren van Pasen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).
Je kunt papieren vormpjes voor de stevigheid ook in een cupcake bakvorm plaatsen, maar haal de vormpjes dan na het bakken direct uit de bakvorm anders laten de papieren vormpjes misschien los.
Voeg aan de cupcakemix (Pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel), de eieren, melk (100 ml) en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Zeef het cacaopoeder (2 el) boven het beslag en roer nog even flink door.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.
Verwijder de vulling van de koekjes (Rol Oreo® original) en stamp deze fijn. Strooi de koekkruimels op de cakejes.
Bak de paascakejes in ongeveer 20 minuten gaar.
Smelt het snoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dip de aardbeien (12 stuks) in het smeltsnoep en laat deze uitharden op een bakpapiertje. Voor het mooiste effect wordt het kroontje niet verwijderd.
Laat de cakejes afkoelen en snijdt een klein rondje uit het midden. Daar kan de aardbei vermomd als wortel in geplaatst worden.