Wil je met Pasen uitpakken met een flinke stapel pannenkoeken? Maak dan deze heerlijke lemon meringue American pancakes. Succes gegarandeerd met dit heerlijke friszure brunchrecept!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak) in een mengkom en voeg de melk (300 ml), eieren (2 stuks) en citroenrasp (van een halve citroen) toe. Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Schep wat beslag in de koekenpan en maak ronde pancakes van ca. 6 à 7 cm. doorsnee. Bak de pancakes op een matig vuur aan beide zijden goudbruin (1 minuut per zijde).
Leg een (suiker)thermometer klaar.
Doe de kristalsuiker (100 g) en het water (40 g) in een pannetje en zet hier de thermometer in.
Doe het eiwit (50 g) in een kom. Zorg ervoor dat alles vetvrij is, dit kun je gemakkelijk doen door de kom met wat azijn of citroensap schoon te maken. Klop vervolgens de eiwitten op met een mixer. Begin met het opkloppen van het eiwit als het suikerwater 110 graden is en voeg de 10 gram suiker toe als het eiwit wit begint te worden.
Haal het suikerwater van de warmtebron zodra de temperatuur 120 graden is. Zet de mixer zachter en giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig bij het eiwit. Mix op de hoogste stand tot de meringue handwarm is.
Leg een (suiker)thermometer en een vel bakpapier klaar.
Doe de suiker (125 g), water (20 ml) en de honing (40 g) in een pan en kook tot 150 graden. Haal de pan van de warmtebron en voeg de bakingsoda (1 tl) toe. Roer stevig door en giet de massa op het bakpapier.
Laat het volledig afkoelen en hak in stukken.
Leg een stapeltje van 3 pancakes op een bordje. Decoreer de pancakes met de meringue, lemoncurd en de honeycomb. Brand de meringue af met de crème brûlée brander .