Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paastulbandjes

Paastulbandjes

Dit recept is van: Annet

  1. Paastulbandjes
Item 1 of 1
Paastulbandjes
info
Benodigdheden
Stappen

Deze paastulbandjes met advocaat zijn de perfecte toevoeging aan iedere paasbrunch. Maak de mini tulbanden en versier ze met glazuur en paaseitjes. Zet je liever een grote tulband op tafel? Verdubbel dan de ingrediënten in dit recept en gebruik je favoriete tulbandvorm.

Moeilijkheid
6Porties
PasenThema receptenLenteTulband

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    85 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    125 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

 

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  •  
    6 el (eetlepels)
    Advocaat
  •  
    3 el (eetlepels)
    Advocaat
  • Poedersuiker
    70 g (gram)
    Poedersuiker
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Nordic Ware Heritage bundlette mini
    Nordic Ware Heritage bundlette mini
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Kommetje
    Kommetje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  •  
    Theelepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de tulbandjes in met boter en bestuif met bloem.

2. Beslag maken

Klop de boter (85 g), witte basterdsuiker (125 g), vanille-extract (1 tl) en het zout tot een romige massa met een mixer met gardes. Voeg een voor één de eieren (2 stuks) toe en klop door tot de eieren zijn opgenomen. 

Zeef de bloem (175 g) en het bakpoeder (1,5 tl)door het mengsel en mix tot een glad beslag. Schep als laatste de advocaat door het beslag.

3. Tulbandjes bakken

Schenk het beslag in de tulbandvormpjes en bak de tulbandjes in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband gaar is door met een satéprikker in het midden van de tulband te prikken. Wanneer de prikker schoon en droog is, is de tulband gaar.

Haal de tulbandjes direct uit de vorm door er een rooster op te leggen en deze om te keren.

Laat de tulbandjes helemaal afkoelen.

4. Glazuur maken en decoreren

Doe de poedersuiker (70 g) in een kom en voeg vervolgens rustig de 3 eetlepels advocaat toe. Roer met een spatel totdat het glazuur soepel van een lepel loopt.

Is de glazuur te dik? Voeg dan een beetje advocaat toe. Is de glazuur te dun? Voeg een beetje poedersuiker toe. Breng met een theelepeltje het glazuur aan op de tulbandjes.

Maak de tulbandjes af met paaseitjes.

Wil je een grote tulband bakken? Verdubbel het recept.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.