Deze paastulbandjes met advocaat zijn de perfecte toevoeging aan iedere paasbrunch. Maak de mini tulbanden en versier ze met glazuur en paaseitjes. Zet je liever een grote tulband op tafel? Verdubbel dan de ingrediënten in dit recept en gebruik je favoriete tulbandvorm.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de tulbandjes in met boter en bestuif met bloem.
Klop de boter (85 g), witte basterdsuiker (125 g), vanille-extract (1 tl) en het zout tot een romige massa met een mixer met gardes. Voeg een voor één de eieren (2 stuks) toe en klop door tot de eieren zijn opgenomen.
Zeef de bloem (175 g) en het bakpoeder (1,5 tl)door het mengsel en mix tot een glad beslag. Schep als laatste de advocaat door het beslag.
Schenk het beslag in de tulbandvormpjes en bak de tulbandjes in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband gaar is door met een satéprikker in het midden van de tulband te prikken. Wanneer de prikker schoon en droog is, is de tulband gaar.
Haal de tulbandjes direct uit de vorm door er een rooster op te leggen en deze om te keren.
Laat de tulbandjes helemaal afkoelen.
Doe de poedersuiker (70 g) in een kom en voeg vervolgens rustig de 3 eetlepels advocaat toe. Roer met een spatel totdat het glazuur soepel van een lepel loopt.
Is de glazuur te dik? Voeg dan een beetje advocaat toe. Is de glazuur te dun? Voeg een beetje poedersuiker toe. Breng met een theelepeltje het glazuur aan op de tulbandjes.
Maak de tulbandjes af met paaseitjes.
Wil je een grote tulband bakken? Verdubbel het recept.