🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd

Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd

Dit recept is van: Annet

Biscuittaart met paaseitjes
Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd
Info Benodigdheden Stappen

Verras iedereen met deze gevulde biscuittaart met citroen-banketbakkersroom en lemon curd, bekleed met fondant, marsepein en paaseitjes. Feestelijk lekker!

60 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Biscuittaart Pasen Citroen Lemoncurd Thema recepten
2
12 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    450 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Lemoncurd
    11 el (eetlepels)
    Lemoncurd
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Poedersuiker
    handje(s)
    Poedersuiker
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    2 pak(ken)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Kartelmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

2. Biscuittaart maken

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor maximaal twee derde). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed verder afkoelen. Maak ondertussen de botercrème en de banketbakkersroom.

3. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème. Zet de botercrème apart.

4. Maak een banketbakkersroom

Doe het water (400 ml) en het zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Voeg de lemon curd (5 el) toe. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast voordat je de taart ermee gaat vullen.

5. Opbouw van de taart

Snijd de taart in drie lagen. Plaats de onderste laag biscuit op een bord of schaal en bestrijk deze laag met een dun laagje lemon curd (6 el). Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de tweede laag biscuit op de laag lemon curd. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom. Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dun laagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur. Nadat de botercrème in de koeling is opgesteven: smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.

6. Bekleden en decoreren

Rol de Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakjes) uit op een werkblad bestoven met poedersuiker. Rol de fondant uit tot de juiste grootte. Bekleed de taart met de fondant. Plak de paaseitjes (2 pakken) op de taart met de laatste botercrème.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.