Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd

Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd

Dit recept is van: Annet

  1. Biscuittaart met paaseitjes
Item 1 of 1
Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd
info
Benodigdheden
Stappen

Verras iedereen met deze gevulde biscuittaart met citroen-banketbakkersroom en lemon curd, bekleed met fondant, marsepein en paaseitjes. Feestelijk lekker!

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
BiscuittaartPasenCitroenLemoncurdThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    450 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Lemoncurd
    11 el (eetlepels)
    Lemoncurd
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Poedersuiker
    null handje(s)
    Poedersuiker
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    2 pak(ken)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Kartelmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

2. Biscuittaart maken

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor maximaal twee derde). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed verder afkoelen. Maak ondertussen de botercrème en de banketbakkersroom.

3. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème. Zet de botercrème apart.

4. Maak een banketbakkersroom

Doe het water (400 ml) en het zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Voeg de lemon curd (5 el) toe. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast voordat je de taart ermee gaat vullen.

5. Opbouw van de taart

Snijd de taart in drie lagen. Plaats de onderste laag biscuit op een bord of schaal en bestrijk deze laag met een dun laagje lemon curd (6 el). Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de tweede laag biscuit op de laag lemon curd. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom. Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dun laagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur. Nadat de botercrème in de koeling is opgesteven: smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.

6. Bekleden en decoreren

Rol de Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakjes) uit op een werkblad bestoven met poedersuiker. Rol de fondant uit tot de juiste grootte. Bekleed de taart met de fondant. Plak de paaseitjes (2 pakken) op de taart met de laatste botercrème.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.