Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Biscuittaart met paaseitjes en lemon curd

Verras iedereen met deze gevulde biscuittaart met citroen-banketbakkersroom en lemon curd, bekleed met fondant, marsepein en paaseitjes. Feestelijk lekker!

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

Biscuittaart maken

  1. Stap 3

    • Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor max 2/3).

  3. Stap 5

    Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar.

    Gaar?

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat afkoelen op een rooster. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed verder afkoelen. Maak ondertussen de botercrème en de banketbakkersroom.

Botercrème maken

  1. Stap 7

    • 100 g boter (zacht, op kamertemperatuur)

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Klop de zachte boter op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

  2. Stap 8

    Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème. Zet de botercrème apart.

Maak een banketbakkersroom

  1. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Voeg de lemoncurd toe.

  2. Stap 10

    • 5 el lemoncurd

    Voeg de lemon curd toe. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 11

    Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast voordat je de taart ermee gaat vullen.

Opbouw van de taart

  1. Stap 12

    • 5-6 el lemoncurd

    Snijd de taart in drie lagen. Plaats de onderste laag biscuit op een bord of schaal en bestrijk deze laag met een dun laagje lemoncurd. Houd 1.5 centimeter van de rand vrij.

  2. Stap 13

    Plaats de tweede laag biscuit op de lemoncurdlaag. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1.5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom.

  3. Stap 14

    Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dunlaagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

    Met de spuitzak is het handig om de botercrème eenvoudig te verdelen.

  4. Stap 15

    Nadat de botercrème in de koeling is opgesteven: smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.

Bekleden en decoreren

  1. Stap 16

    • 2 pakjes Dr. Oetker Rolfondant wit

    • Handje poedersuiker

    Rol de fondant uit op een werkblad bestoven met poedersuiker. Rol de fondant uit tot de juiste grote. Bekleed de taart met de fondant.

    fondant of marsepein?

    Wil je een vollere smaak geven aan de taart? Gebruik dan marsepein om de taart bekleden.

  2. Stap 17

    • 2 pakken paaseitjes (bijv. dragee, praline etc.)

    Plak de paaseitjes op de taart met de laatste botercrème.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.