Verras iedereen met deze gevulde biscuittaart met citroen-banketbakkersroom en lemon curd, bekleed met fondant, marsepein en paaseitjes. Feestelijk lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor maximaal twee derde). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed verder afkoelen. Maak ondertussen de botercrème en de banketbakkersroom.
Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème. Zet de botercrème apart.
Doe het water (400 ml) en het zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.
Voeg de lemon curd (5 el) toe. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast voordat je de taart ermee gaat vullen.
Snijd de taart in drie lagen. Plaats de onderste laag biscuit op een bord of schaal en bestrijk deze laag met een dun laagje lemon curd (6 el). Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de tweede laag biscuit op de laag lemon curd. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1,5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom. Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dun laagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur. Nadat de botercrème in de koeling is opgesteven: smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.
Rol de Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakjes) uit op een werkblad bestoven met poedersuiker. Rol de fondant uit tot de juiste grootte. Bekleed de taart met de fondant. Plak de paaseitjes (2 pakken) op de taart met de laatste botercrème.