Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pasen verrassingstaart

Pasen verrassingstaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. pasen op de tafel verrassingstaart
Item 1 of 1
Pasen verrassingstaart
info
Benodigdheden
Stappen

Zet Pasen op de tafel met deze heerlijke biscuittaart. De taart is gevuld met paaseitjes en is de perfecte afsluiter van een uitgebreide paasbrunch!

75 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
PasenPasen op de tafelBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei (kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Water
    125 ml
    Water
  • Boter
    200 g (gram)
    Boter
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  •  
    Chocolade paashaas
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    200 g (gram)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Taartzaag
    Taartzaag
  • Ronde uitsteekvorm (ca. Ø 8 cm)
    Ronde uitsteekvorm (ca. Ø 8 cm)
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Verrassingstaart Pasen recept video

  1. ingredienten>
Item 1 of 1

2. Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray (of wat boter).

  1. biscuitmix mixen>
Item 1 of 1

3. Biscuittaart maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (125 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

Klop het mengsel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoleen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de biscuittaart. Is de prikker droog, dan is de biscuittaart gaar.

  1. melk>
  2. vanille suiker>
  3. botercreme>
  4. mixen>
  5. kleurstof>
Item 1 of 5

4. Botercreme maken

Klop de boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad en smeuïg. Voeg de melk (250 ml), de Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) toe.

Mix het geheel ongeveer 30 seconden met de mixer met gardes op de laagste stand door. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom en zorg ervoor dat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

Klop het mengsel in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercreme.

Verdeel de botercrème over 2 kommen. Meng de rode en gele Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak) met de botercrème. Voeg aan de ene kom een aantal druppels rode kleurstof toe zodat er een pastelroze kleur ontstaat en aan de andere kom een aantal druppels gele kleurstof toe zodat er een pastelgele kleur ontstaat.

  1. uitsnijden>
  2. stapelen>
  3. vullen>
  4. afsmeren>
  5. versieren>
Item 1 of 5

5. Verrassingstaart vullen

Snijd de taart in 3 gelijke delen. Dit gaat het makkelijkst met een taartzaag, maar je kunt ook een broodmes gebruiken. Maak een cirkel in het midden van 1 taartdeel met behulp van een ronde uitsteekvorm van ø 8 cm.

Leg eerst een taartdeel zonder gat in het midden op een plateau en bestrijk de bovenkant royaal met roze botercrème. Leg hier een taartdeel met gat in het midden bovenop. Bestrijk met roze botercrème, maar laat hierbij het gat vrij.

Vul vervolgens het gat met de chocolade paaseitjes (bewaar er een paar) en leg de laatste taartplak (zonder gat) er voorzichtig bovenop.

Bestrijk de buitenzijde van de taart met een spatel of spuitzak met de gele botercreme. Strijk de zij- en bovenkant glad. Plaats de chocolade paashaas in het midden van de taart en decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven paaseitjes.

Meer paastaart recepten

  1. Lammetjestaart
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  2. Pasen verrassingstaart
    Moeilijk
    4
    75 min.
  3. MonChou taart met chocolade eieren
    Gemiddeld
    3
    50 min.
  4. Feestelijke paasappeltaart
    Gemiddeld
    4
    60 min.
  5. Vrolijke paashaastaart
    Moeilijk
    4
    50 min.
  6. MonChou Paastaart met chocoglazuur
    Makkelijk
    3
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.