Ei, ei, ei...we zijn zo blij! Neem een oude springvorm en maak hiervan een eivorm, hier lees je hoe. Bak hierin een heerlijke kruidcake met abrikozen, pistache en wat cointreau of sinaasappelsap. Serveer en die brunch kan niet meer stuk.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem een oude springvorm. Verbuig deze tot een eivorm. Doe dit voorzichtig zodat de vorm vlak blijft.
Knip een lange strook welke 3 a 4 centimeter breder is als de vorm. Knip tot de breedte van de springvorm flapjes, vet de springvorm in en plak de strook in de vorm. Zorg dat de flapjes op de bodem van de vorm komen.
Knip van bakpapier de vorm van het ei. Leg deze op de flapjes in de vorm. Zo ontstaat er een bakje van bakpapier in het ei. Zet de vorm op een vlakke bakplaat.
Snij de abrikozen (100 g) in kleine blokjes. Doe de abrikozen in een kom en giet hier de likeur (30 g Cointreau) bij. Zet de abrikozen voor minimaal twee uur weg (anders onttrekken de abrikozen vocht uit de cake).
Laat de abrikozen uitlekken in een zeef. En bestuif ze rijk met bloem (1 handje).
Hak de pistachenootjes (40 g) grof en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Klop de de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in een keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Raps de sinaasappel (1 stuk) boven het beslag. Voeg vervolgens de pistachenoten en de abrikozen toe aan het beslag met behulp van een spatel.
Doe het gevulde beslag in de ei-vormige bakvorm op de bakplaat. en bak de cake iets onder het midden van de oven in ongeveer 50 tot 55 minuten gaar.
Zet de cake in de bakvorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Doe de sinaasappeljam (2 el) in een pan en kook het kort door. Op deze manier zal de sinaasappeljam iets meer vloeibaar worden. Bestrijk de cake met de jam.
Hak nog wat pistachenoten (4 stuks) en abrikozen (3 stuks) en kleur en versier hiermee feestelijk de randen van de eivormige kruidcake.