Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidcake met abrikozen en pistache

Kruidcake met abrikozen en pistache

Dit recept is van: Annet

  1. Kruidcake met abrikozen pistache en cointreau
Item 1 of 1
Kruidcake met abrikozen en pistache
info
Benodigdheden
Stappen

Ei, ei, ei...we zijn zo blij! Neem een oude springvorm en maak hiervan een eivorm, hier lees je hoe. Bak hierin een heerlijke kruidcake met abrikozen, pistache en wat cointreau of sinaasappelsap. Serveer en die brunch kan niet meer stuk.

15 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
AbrikozenPistacheNotenKruidcakePasenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    100 g
    Abrikozen (gedroogde)
  •  
    30 g
    Cointreau
  • Bloem
    1 handje(s)
    Bloem
  • Pistachenoten
    40 g
    Pistachenoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Koopmans Kruidcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kruidcake
  • Water
    100 ml
    Water
  • Sinaasappel (biologisch)
    1 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)
  •  
    2 el (eetlepels)
    sinaasappeljam
  •  
    3 Stuk(s)
    Abrikozen (gedroogde)
  • Pistachenoten
    4 Stuk(s)
    Pistachenoten

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  •  
    Snijplank
  • Zeefje
    Zeefje
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Neem een oude springvorm. Verbuig deze tot een eivorm. Doe dit voorzichtig zodat de vorm vlak blijft.

Knip een lange strook welke 3 a 4 centimeter breder is als de vorm. Knip tot de breedte van de springvorm flapjes, vet de springvorm in en plak de strook in de vorm. Zorg dat de flapjes op de bodem van de vorm komen.

Knip van bakpapier de vorm van het ei. Leg deze op de flapjes in de vorm. Zo ontstaat er een bakje van bakpapier in het ei. Zet de vorm op een vlakke bakplaat.

Snij de abrikozen (100 g) in kleine blokjes. Doe de abrikozen in een kom en giet hier de likeur (30 g Cointreau) bij. Zet de abrikozen voor minimaal twee uur weg (anders onttrekken de abrikozen vocht uit de cake).

Laat de abrikozen uitlekken in een zeef. En bestuif ze rijk met bloem (1 handje).

Hak de pistachenootjes (40 g) grof en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

2. Maak de kruidcake

Klop de de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in een keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Raps de sinaasappel (1 stuk) boven het beslag. Voeg vervolgens de pistachenoten en de abrikozen toe aan het beslag met behulp van een spatel.

Doe het gevulde beslag in de ei-vormige bakvorm op de bakplaat. en bak de cake iets onder het midden van de oven in ongeveer 50 tot 55 minuten gaar.

Zet de cake in de bakvorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

3. Versier de kruidcake

Doe de sinaasappeljam (2 el) in een pan en kook het kort door. Op deze manier zal de sinaasappeljam iets meer vloeibaar worden. Bestrijk de cake met de jam.

Hak nog wat pistachenoten (4 stuks) en abrikozen (3 stuks) en kleur en versier hiermee feestelijk de randen van de eivormige kruidcake.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.