Deze mini-taartjes hebben een friszure citroenvulling, een zoete meringuetopping en een brosse taartbodem. Klein maar fijn!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vet de muffinvorm in met boter of een bakspray.
Meng bloem (200 g), Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en suiker (30 g) in een kom. Voeg roomboter (120 g) en een ei (1 stuk) toe. Mix met een mixer op de zachte stand tot een kruimeldeeg. Kneed met de hand tot een deegbol. Leg de deegbol 15-30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg over 12 bolletjes. Druk elk bolletje in het muffinblik. Zorg ervoor dat ieder bodempje een opstaand randje van ca. 2 cm heeft.
Scheid de eieren (2 stuks) en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje. Zet de eidooiers aan de kant. Voeg aan de eidooiers het zakje banketbakkersroom, het citroensap (150 ml), het water (200 ml) en het citroenaroma (2 tl) toe. Roer dit met een garde tot een egaal mengsel. Verdeel het mengsel over de taartbodems in het muffinblik. Bak de lemon meringue taartjes in 25-30 min. gaar. Laat de lemontaartjes afkoelen in muffinvorm.
Meng in een schaaltje de suiker (100 g) en Koopmans Maizena (2 el). Roer even door. Voeg de suiker met maïzena in gedeeltes toe onder het mixen van het eiwit. Mix de eiwit op de hoogste stand tot een stevig geheel. In ongeveer 4 minuten is de suiker opgelost en heb je een mooi glanzend meringueschuim.
Vul een spuitzak met het meringueschuim en knip een puntje van 1 cm breed af. Maak met een ronddraaiende beweging mooie toeven op de lemon meringuetaartjes. Plaats de taartjes nog even in de oven om de meringue een mooi kleurtje te geven of gebruik hiervoor een crème brûlée-brander. Laat de lemon meringuetaartjes nog even afkoelen voordat je ze serveert.