Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Nestjes van kokosmakronen

"Een leuk en makkelijke recept voor Pasen: deze nestjes van kokosmakronen en melkchocolade. En je vult het met alles dat je leuk en lekker vindt!" Voor de vulling kun je kleurige paaseitjes kiezen, maar ook een luxe chocolade eitje, of alleen wat kokosrasp of cacaopoeder.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

160 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet de holletjes van de mini muffinvorm in met boter of bakspray.

Kokosmakronen deeg

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Kokosmakronen

    • 2 eiwitten

    Doe de eiwitten samen met de mix in een beslagkom.

  2. Stap 3

    Mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Daarna op de hoogste stand nog 2 minuten mixen.

Nestjes maken

  1. Stap 4

    Duw een bolletje ter grootte van een euro in een holletje van de muffinvorm en maak er een kuiltje in. Duw vervolgens het kokosmakronen deeg tegen de zijkanten en druk plat op de bodem (het deeg rijst nog wat).

  2. Stap 5

    Bak de kokosmakronen nestjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar en laat ze goed afkoelen op een rooster.

Ganache maken

  1. Stap 6

    • 100 ml slagroom

    • 100 g melkchocolade

    Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom en giet deze bij de in stukjes gebroken chocolade. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.

  2. Stap 7

    Schenk de chocolade ganache in een litermaat en dan in de afgekoelde kokosmakronen nestjes.

Vullen en garneren

  1. Stap 8

    • Decoratie (naar keuze)

    Na de ganache kun je de nestjes op geheel eigen wijze vullen met bijvoorbeeld vrolijke gekleurde paaseitjes, luxe chocolade eitjes of enkel wat cacaopoeder of kokosrasp.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.