"Een leuk en makkelijke recept voor Pasen: deze nestjes van kokosmakronen en melkchocolade. En je vult het met alles dat je leuk en lekker vindt!" Voor de vulling kun je kleurige paaseitjes kiezen, maar ook een luxe chocolade eitje, of alleen wat kokosrasp of cacaopoeder.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet de holletjes van de mini muffinvorm in met boter of bakspray.
Doe de eiwitten (2 stuks) samen met de mix Koopmans Kokosmakronen (1 pak) in een beslagkom.
Mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Daarna op de hoogste stand nog 2 minuten mixen.
Duw een bolletje ter grootte van een euro in een holletje van de muffinvorm en maak er een kuiltje in. Duw vervolgens het kokosmakronen deeg tegen de zijkanten en druk plat op de bodem (het deeg rijst nog wat).
Bak de kokosmakronen nestjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar en laat ze goed afkoelen op een rooster.
Breek de melkchocolade (100 g) in stukjes. Verwarm de slagroom (100 ml) en giet deze bij de in stukjes gebroken chocolade. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.
Schenk de chocolade ganache in een litermaat en dan in de afgekoelde kokosmakronen nestjes.
Na de ganache kun je de nestjes op geheel eigen wijze vullen met decoratie (naar keuze). Bijvoorbeeld met vrolijke gekleurde paaseitjes, luxe chocolade eitjes of enkel wat cacaopoeder of kokosrasp.