Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Charlotte Russe taart met zomerfruit, lange vingers en mascarpone slagroom

Charlotte Russe taart met zomerfruit, lange vingers en mascarpone slagroom

Dit recept is van: Annika

  1. Charlotte Russe taart met zomerfruit, lange vingers en mascarpone slagroom
  2. Charlotte Russe taart met zomerfruit, lange vingers en mascarpone slagroom
Item 1 of 2
Charlotte Russe taart met zomerfruit, lange vingers en mascarpone slagroom
info
Benodigdheden
Stappen
Zin in een citroen kwarktaart maar wil je een beetje meer uitpakken? Dan is dit recept perfect voor jou! Niet ingewikkeld en wel een fantastisch resultaat. Zet dit als toetje op tafel na een lekkere paasbrunch, of tijdens een verjaardag in de zomer steel je met deze taart de show.
270 min.Bereidingstijd
270 min.Bak- of opstijftijd
AardbeiBlauwe bessenBramenCitroenFrambozenThema receptenFeestdagenFruitHigh teaPasenVerjaardagZoete receptenDessertsGebakTaartKwarktaartZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine
  • 375 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 150 gram lemon curd
  • 500 gram kwark

 

  • 100 ml melk
  • 300 gram lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el vanillesuiker
  • Citroen en fruit naar keuze denk aan aardbeien, frambozen, bessen en een passievrucht

Keukenspullen

  • Springvorm
  • Mixer
  • Maatbeker
  • Bakje met water
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Mix kom
  • Steelpannetje

Stappen

Stap: 1

Vul een schaaltje met water en laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken.

Stap: 2

Klop ondertussen 250 ml slagroom met de suiker stijf en spatel dit samen met de lemon curd door de kwark heen.

Stap: 3

Neem een pannetje waarin je de melk verwarmt, zorg dat het niet te heet wordt. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de warme melk. Roer tot ze volledig zijn opgelost en voeg dan toe aan het kwarkmengsel, roer goed door. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm.

Stap: 4

Breek de lange vingers in kleine stukjes. Met de lange vingers bedek je de bovenkant van de taart, uiteindelijk wordt dit de onderkant. Houd nog wel wat lange vingers over om uiteindelijk je taart af te maken. Laat de taart minimaal 3 uur in opstijven in de koelkast.

Stap: 5

Eenmaal opgesteven verwijder je de ring van de springvorm. Leg een bord op de taart en draai om. De lange vingers zijn nu de bodem. Plaats ook rondom de taart lange vingers. Dit is een lastig klusje voor maar 2 handen dus vraag iemand om hulp. Als je bijna rond om bent, zet de lange vingers dan vast doormiddel van een lint om de taart heen. Dit is niet alleen erg functioneel maar ziet er ook feestelijk uit.

Stap: 6

Maak de room door mascarpone, 125 ml slagroom en vanillesuiker in een kom stijf te kloppen. Verdeel de topping over de bovenkant van de taart, laat hierbij een stukje van de rand vrij. Decoreer de taart met een paar schijfjes citroen en vers fruit.

Over dit recept

Dit recept is van Annika

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.