Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paashaas cakejes

Paashaas cakejes

Dit recept is van: Annet

  1. Paashaas cakejes
Item 1 of 1
Paashaas cakejes
info
Benodigdheden
Stappen

Hop naar de keuken in en maak deze vrolijke paashaas cakejes, het perfecte bakproject voor Pasen! Deze paas cakejes zijn net zo leuk om te maken als ze zijn om op te eten. Met hun roze glazuur en grappige gezichtjes worden ze gegarandeerd de hit van je paasfeest!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Let op!

Voor het maken van deze paashaascakejes, vervang je de vormpjes van roze koeken door cupcakevormpjes!

PasenZoete receptenCupcakes & muffinsBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Roze Koeken
    1 Pak
    Dr. Oetker Roze Koeken
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    140 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    1 Pak
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    1 Pak
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online
  • Cupcakevormpjes
    16 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  •  
    Aluminiumfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Bereiding

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)

    Zorg dat de boter (140g) op kamertemperatuur en zacht is.

    Plaats de cupcakevormpjes in de muffinvorm.

    1. Paashaas cupcake hack>
    Item 1 of 1

    2. Paas cakejes maken

    Klop de boter (140 g) met de mixer in een beslagkom zacht. Voeg aan de boter de koekenmix en het water (75 ml) toe toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over 11 a 12 cupcake vormpjes. Druk tussen de vorm en het cupcakepapiertje drie balletjes zilverfolie. Twee aan de zijkant en een bovenaan om hiermee een paashaas te maken.

      Item 1 of 1

      3. Paashaas cakejes bakken

      Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarde oven en bak de cakejes in ca. 25 tot 30 minuten gaar. De koeken zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet).

      Laat de cakejes goed afkoelen

        Item 1 of 1

        4. Paashaasjes versieren

        Vul een waterkoker en breng water aan de kook. Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten. Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel of een spuitzakje over de paashaaskoeken.

        Decoreer de haasjes met de oogjes en een snuitje van de decoreerstift.

        Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan zodat de glazuur goed hard wordt.

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.