Wil je indruk maken met pannenkoeken, dan moet je deze maken! Een hele stapel vol heerlijkheid: pannenkoeken en Nutella®. Met dit recept bak je een pannenkoekentaart met de wereldberoemde pasta en sinaasappel.
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de bloem (1 kg) in een beslagkom en voeg de melk (1500 ml) toe, meng het tot een glad beslag.
Voeg de eieren (4 stuks), sinaasappelrasp (van een hele sinaasappel) en sinaasappelsap (van een halve sinaasappel) toe en roer het pannenkoekenbeslag goed door.
Halveer het pannenkoekenbeslag en voeg aan een helft cacaopoeder (2 el) toe, roer het beslag goed door.
Verwarm een pan op matig hoog vuur en bak al het pannenkoeken beslag op. Bewaar de pannenkoeken op 2 stapels, 1 met sinaasappel en 1 met chocolade.
Leg een springvorm op de stapel pannenkoeken en snijdt langs de rand daarvan zodat alle pannenkoeken even groot worden, het hoeft niet natuurlijk maar het ziet er wel veel mooier uit.
Leg de eerste pannenkoek op een mooi bord (hierna wordt verplaatsen erg moeilijk!). Bestrijk de sinaasappelpannenkoek met de jam en leg daarop een met Nutella besmeerde chocolade pannenkoek. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.
Bestrooi de pannenkoekentaart met extra cacaopoeder en stukjes sinaasappel