Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pannenkoektaart met Nutella® en sinaasappel

Wil je indruk maken met pannenkoeken, dan moet je deze maken! Een hele stapel vol heerlijkheid: pannenkoeken en Nutella®. Met dit recept bak je een pannenkoekentaart met de wereldberoemde pasta en sinaasappel.

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12

Pannenkoeken beslag maken

  1. Stap 1

    • 1 kg Koopmans Patentbloem Kristal

    • 1500 ml melk

    Doe de bloem in een beslagkom en voeg de melk toe, meng het tot een glad beslag.

  2. Stap 2

    • 4 eieren

    • 1 sinaasappel (rasp van de hele en sap van de helft)

    Voeg de eieren, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en roer het pannenkoekenbeslag goed door.

  3. Stap 3

    • 2 el cacao

    Halveer het pannenkoekenbeslag en voeg aan een helft 2 el cacaopoeder toe, roer het beslag goed door.

Pannenkoeken bakken

  1. Stap 4

    Verwarm een pan op matig hoog vuur en bak al het pannenkoeken beslag op. Bewaar de pannenkoeken op 2 stapels, 1 met sinaasappel en 1 met chocolade.

Pannenkoekentaart maken

  1. Stap 5

    Leg een springvorm op de stapel pannenkoeken en snijdt langs de rand daarvan zodat alle pannenkoeken even groot worden, het hoeft niet natuurlijk maar het ziet er wel veel mooier uit.

  2. Stap 6

    Leg de eerste pannenkoek op een mooi bord (hierna wordt verplaatsen erg moeilijk!).

  3. Stap 7

    • 1 potje sinaasappeljam

    • 1 potje Nutella®

    Bestrijk de sinaasappelpannenkoek met jam en leg daarop een met nutella besmeerde chocolade pannenkoek. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.

    Decoratietip

    Bestrooi de pannenkoekentaart met extra cacaopoeder en stukjes sinaasappel

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.