Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini paastaartjes met meringue

Mini paastaartjes met meringue

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. paastaartjes
Item 1 of 1
Mini paastaartjes met meringue
info
Benodigdheden
Stappen

Dat wordt zeker een vrolijk Pasen met deze lekkere mini paastaartjes. De kleine lemontaartjes zijn versierd met een paasei nestje van meringue.

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Lemon MeringuePasenBrunchThema receptenMini taartjesGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroenen
    2 Stuk(s)
    Citroenen
  • Pure chocolade
    150 g
    Pure chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Lemon Meringue taart
    1 Pak
    Dr. Oetker Lemon Meringue taart
  • Water
    1.5 el (eetlepels)
    Water

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    200 ml
    Water
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Cacaopoeder
    Cacaopoeder
  • Paaseitjes (dragee)
    10 Stuk(s)
    Paaseitjes (dragee)

Keukenspullen

  •  
    Citruspers
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor ( elektrisch 180°C / hetelucht 170°C ).

Vet de muffin bakvorm in met boter of Dr. Oetker bakspray. Pers het sap uit de citroenen (2 stuks) en hak de pure chocolade (150 g) grof.

2. Kleine taartjes maken

Mix de roomboter (100 g) met de mixer zacht. Voeg de bodemmix uit het pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart en wat water (1.5 el) toe en mix op de middelste stand door elkaar. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg met een lepel over de muffin bakvorm. Maak hierbij een opstaande rand van ongeveer 1.5 cm en zet in de koelkast tot gebruik.

3. Lemon curd maken

Scheid het eiwit en eigeel van de eieren (3 stuks). Doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de eidooiers in een beslagkom. Voeg aan de eidooiers water (200 ml) en de vullingmix toe. Mix het geheel met de mixer 1 minuut op de middelste stand. Schenk het citroensap erbij en mix op de middelste stand tot een gladde lemoncurd. Verdeel de lemoncurd over de mini taartbodems in de muffin bakvorm. Zet onderin de oven en bak 20 - 25 minuten. Draai de temperatuur van de oven daarna terug naar 130 graden.

4. Meringue nestjes maken

Doe de helft van de meringuemix bij de eiwitten. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen. Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met grote spuitmond met kleine kartels. Spuit op ieder taartje een vogelnestje en bak onderin de oven in 20 - 30 minuten gaar, tot de meringue iets is gebruind. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

5. Ganache maken

Doe de chocolade in een mengkom. Verwarm de slagroom (250 ml) in een steelpannetje tot het bijna kookt. Voeg toe aan de chocolade en blijf roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten en er een stevige ganache ontstaat. Schep de ganache in een spuitzak zonder spuitmond. Vul de meringue vogelnestjes met een kleine laagje chocolade ganache en leg hier 3 paaseitjes op. Bestuif de nestjes voorzichtig met wat cacaopoeder.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.