Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini paastaartjes met meringue

Dat wordt zeker een vrolijk Pasen met deze lekkere mini paastaartjes. De kleine lemontaartjes zijn versierd met een paasei nestje van meringue.

Bereiden

30 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de muffin bakvorm in met boter of Dr. Oetker bakspray.

  3. Stap 3

    • 2 citroenen

    • 150 g pure chocolade

    Pers het sap uit de citroenen en hak de chocolade grof.

Kleine taartjes maken

  1. Stap 4

    • 100 g boter

    Mix de roomboter met de mixer zacht.

  2. Stap 5

    • 1 pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart

    • 1,5 el water

    Voeg de bodemmix en het water toe en mix op de middelste stand door elkaar. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 6

    Verdeel het deeg met een lepel over de muffin bakvorm. Maak hierbij een opstaande rand van ongeveer 1.5 cm en zet in de koelkast tot gebruik.

Lemon curd maken

  1. Stap 7

    • 3 eieren

    Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de eidooiers in een beslagkom.

  2. Stap 8

    • 200 ml water

    Voeg aan de eidooiers water en de vullingmix toe. Mix het geheel met de mixer 1 minuut op de middelste stand. Schenk het citroensap erbij en mix op de middelste stand tot een gladde lemoncurd.

  3. Stap 9

    Verdeel de lemoncurd over de mini taartbodems in de muffin bakvorm. Zet onderin de oven en bak 20 - 25 minuten. Draai de temperatuur van de oven daarna terug naar 130 graden.

Meringue nestjes maken

  1. Stap 10

    Doe de helft van de meringuemix bij de eiwitten. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen. Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met de mixer op de hoogste stand.

  2. Stap 11

    Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met grote spuitmond met kleine kartels.

  3. Stap 12

    Spuit op ieder taartje een vogelnestje en bak onderin de oven in 20 - 30 minuten gaar, tot de meringue iets is gebruind. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Ganache maken

  1. Stap 13

    • 250 ml slagroom

    Doe de chocolade in een mengkom. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het bijna kookt. Voeg toe aan de chocolade en blijf roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten en er een stevige ganache ontstaat.

  2. Stap 14

    Schep de ganache in een spuitzak zonder spuitmond.

  3. Stap 15

    • Cacao (om te bestuiven)

    • 10 paaseitjes (dragee)

    Vul de meringue vogelnestjes met een kleine laagje chocolade ganache en leg hier 3 dragee-eitjes op. Bestuif de nestjes voorzichtig met wat cacaopoeder.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.