Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeghapjes met ei en spek

Bladerdeeghapjes met ei en spek

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pasen op de taart bladerdeeghapjes met ei en spek
Item 1 of 1
Bladerdeeghapjes met ei en spek
info
Benodigdheden
Stappen

Knapperig bladerdeeg met zoute spek en gebakken ei. Deze bladerdeeghapjes zijn de perfecte hartige toevoeging aan een uitgebreide brunch. Makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Pasen op de tafelPasenLunchBrunchBladerdeegBladerdeeghapjeHartige recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Ontbijtspek
    6 Plakje(s)
    Ontbijtspek
  • Erwten
    2 el (eetlepels)
    Erwten
  • Tuinkers
    Tuinkers

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Recept video

  1. bladerdeeg>
  2. bladerdeeg ontdooien>
Item 1 of 2

2. Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en leg bakpapier op de bakplaat.

Laat de Koopmans bladerdeeg (6 plakjes) ontdooien en verwijder de folie.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

  1. dichtvouwen>
  2. spek en ei>
  3. erwten>
  4. tuinkers>
Item 1 of 4

3. Paas bladerdeeghapjes maken

Vouw bij ieder plakje bladerdeeg ongeveer 1 cm van de rand naar binnen . Zorg ervoor dat er een opstaand randje ontstaat zodat het ei straks in het pakketje blijft zitten.

Leg op ieder pakketje een plakje spek en breek vervolgens boven ieder pakketje een ei. Laat het ei voorzichtig op de spek lopen. Garneer het geheel met de bevroren erwten (2 eetlepels).

Bak de bladerdeeghapjes met ei en spek in ongeveer 20 minuten goudbruin. Decoreer met wat tuinkers en serveer direct.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.