Bijna te mooi om op te eten! Deze hartige taartjes zijn gevuld met groene en gele courgette en tot slot dunne plakjes winterwortel. Mooi en lekker, wat wil je nog meer?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal het deeg voor hartige taart (6 plakjes) uit de vriezer, verdeel ze over het aanrecht zodat ze makkelijk kunnen ontdooien.
Roer van de roomkaas (50 g), het ei (0,5) en de geraspte Parmezaanse kaas (25 g) een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout en een uitgeperst teentje knoflook. Was de courgettes (1 gele en 1 groene). Verwijder met een dunschiller de buitenste laag van de wortel (1 stuks). Snijd het begin en eind van de courgette en wortel. Snijd met de mandoline dunne plakken in de lengte. Als je geen mandoline hebt, kun je ook een kaasschaaf gebruiken.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200 °C / hetelucht 180 °C) en plaats een rooster net onder het midden. Vet de vormpjes van het muffinbakblik in met olijfolie.
Knip strookjes bakpapier van ongeveer 15 cm lang en 1,5 cm breed. Leg deze in de bakjes, zodat je straks de taartjes er makkelijk uit kan tillen. Steek een zo groot mogelijk rondje uit een plakje deeg voor hartige taart.
Drapeer dit rondje deeg in de bakvorm. Herhaal dit met de andere 5 deegplakjes. Prik met een vork gaten in de deegbodempjes. Verdeel het roomkaasmengsel over de 6 vormpjes.
Nu ga je de groenterozen maken. Zet de dunne groenteplakken rechtop in een rondje in de roomkaas. Wissel de groenten af, zodat je een mooi kleurverschil krijgt. Begin aan de buitenkant en bouw naar het midden toe, zodat je een roos krijgt.
Doe dit voor alle 6 taartjes. Bestrijk het deeg en de groente met olijfolie, zodat ze niet uitdrogen.
Bak de hartige taartjes met groenteroosjes in ongeveer 30 minuten gaar, lichtbruin en knapperig.