Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Wolken paastaart met paashaas

Een heerlijke paastaart met passievruchtenroom en extra mooi gemaakt met paaseitjes en een chocoladepaashaas. Met lange vingers om de taartrand te maken, maak je deze paastaart extra bijzonder.

Bereiden

30 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Wolken citroencake maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het beslag hierna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel vervolgens over de springvorm en strijk het beslag glad.

  3. Stap 5

    Bak de cake onderin de oven in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 6

    Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

Paastaart versieren

  1. Stap 7

    • 400 ml water

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    Doe het water en de mix voor Banketbakkersroom in een kom. Meng het geheel met de mixer met garden op de middelste stand.

  2. Stap 8

    Klop het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

  3. Stap 9

    • 2 passievruchten (vruchtvlees)

    Meng tot slot het vruchtvlees van de passievruchten door de room. Laat de passievruchtenroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

  4. Stap 10

    Verdeel de passievruchtenroom over de boven- en zijkant van de afgekoelde wolkencake.

  5. Stap 11

    • 2 pakken lange vinger

    Plak aan de zijkant van de cake de lange vingers naast elkaar rondom. Bind vast met een lint.

  6. Stap 12

    • Chocoladepaashaas

    • 250 g paaseitjes

    Zet de paashaas in het midden van de cake en strooi de eitjes eromheen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.