Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Wolken paastaart met paashaas

Wolken paastaart met paashaas

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. paashaastaart van wolkencake
Item 1 of 1
Wolken paastaart met paashaas
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijke paastaart met passievruchtenroom en extra mooi gemaakt met paaseitjes en een chocoladepaashaas. Met lange vingers om de taartrand te maken, maak je deze paastaart extra bijzonder.

30 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
PasenTaartCakeChocoladeThema receptenPassievrucht

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolken Citroen
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolken Citroen
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    400 ml
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom

 

  • Passievrucht (vers)
    2 null
    Passievrucht (vers)
  • Lange vingers
    2 pak(ken)
    Lange vingers
  •  
    1 null
    Chocolade paashaas
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    250 g
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C ).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Wolken citroencake maken

Doe de cakemix (1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen ), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het beslag hierna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel vervolgens over de springvorm en strijk het beslag glad.

Bak de cake onderin de oven in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

3. Paastaart versieren

Doe het water (400 ml) en de mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom. Meng het geheel met de mixer met garden op de middelste stand.

Klop het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Meng tot slot het vruchtvlees van de passievruchten (2 stuks) door de room. Laat de passievruchtenroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

Verdeel de passievruchtenroom over de boven- en zijkant van de afgekoelde wolkencake.

Plak aan de zijkant van de cake de lange vingers (2 pakken) naast elkaar rondom. Bind vast met een lint. Zet de paashaas in het midden van de cake en strooi de eitjes eromheen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.