Een heerlijke paastaart met passievruchtenroom en extra mooi gemaakt met paaseitjes en een chocoladepaashaas. Met lange vingers om de taartrand te maken, maak je deze paastaart extra bijzonder.
30 min
55 min
Gemiddeld
10-12 taartpunten
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
3 eieren
200 ml slagroom
Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag hierna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel vervolgens over de springvorm en strijk het beslag glad.
Bak de cake onderin de oven in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
400 ml water
1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
Doe het water en de mix voor Banketbakkersroom in een kom. Meng het geheel met de mixer met garden op de middelste stand.
Klop het geheel op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
2 passievruchten (vruchtvlees)
Meng tot slot het vruchtvlees van de passievruchten door de room. Laat de passievruchtenroom 5 minuten opstijven in de koelkast.
Verdeel de passievruchtenroom over de boven- en zijkant van de afgekoelde wolkencake.
2 pakken lange vinger
Plak aan de zijkant van de cake de lange vingers naast elkaar rondom. Bind vast met een lint.
Chocoladepaashaas
250 g paaseitjes
Zet de paashaas in het midden van de cake en strooi de eitjes eromheen.